Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του κινήματος, ήταν «η απόφαση του πρύτανη να τιμήσει τον Μυτιληναίο αναγορεύοντας τον επίτιμο διδάκτορα».

NewsRoom 31/01/2020 | 21:52

Στο «στόχαστρο» του Ρουβίκωνα μπήκε το γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Πειραιά. Τα μέλη της  φοιτητικής ομάδας επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας σπρέι και μπογιές. Παράλληλα προκλήθηκαν και μικρές υλικές ζημιές. Αφορμή για την παρέμβαση αυτή, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του κινήματος, ήταν «η απόφαση του πρύτανη να τιμήσει τον Μυτιληναίο αναγορεύοντας τον επίτιμο διδάκτορα».

«Στο δια ταύτα ο Μυτιληναίος ως πρόεδρος του ομίλου «συμβάλλει» καθημερινά στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος μέσω των αιολικών πάρκων, τα οποία ξεγυμνώνουν ολόκληρα βουνά από τη βλάστησή τους και η ισχύς που παράγουν οι ανεμογεννήτριες διώχνει από την εκάστοτε ευρύτερη περιοχή πολλά είδη ζώων με αποτέλεσμα τη διατάραξη των τοπικών οικοσυστημάτων.

Όσον αφορά τα μεταλλεία βωξίτη που λειτουργεί μια απ’ τις εταιρίες του, έχουν μολύνει και καταστρέψει ολόκληρο τον κόλπο της Αντίκυρας με τα απόβλητα τους. Κοινωνική συνεισφορά πρώτη λοιπόν: καταστροφή και λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους»