Παρέμβαση του φεμινιστικού τομέα του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου

Έξω από το πολιτικό γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου βρέθηκε ο «Ρουβίκωνας», μετά τις δηλώσεις του σχετικά με την συνεπιμέλεια

NewsRoom 13/06/2021 | 14:58

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου πραγματοποίησε ο φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα, στο πλαίσιο των δηλώσεων του βουλευτή της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια.

Οι δηλώσεις του «γαλάζιου» βουλευτή από το βήμα της Βουλής που προκάλεσαν την παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας είχαν επικριθεί σφοδρά, καθώς δήλωνε πως «εάν ένας σύζυγος κακοποιεί ή ασκεί βία στην γυναίκα του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός πατέρας» προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του που δημοσίευσε στο Indymedia ο «Ρουβίκωνας» άπλωσε για λίγη ώρα έξω από το γραφείο του βουλευτή πανό, πέταξε τρικάκια και κόλλησε αφίσα που αναφέρεται σε κακοποιητές.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε και τους ανθρώπους-πλυντήρια και τους κακοποιητές» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η αναρχική συλλογικότητα.

Η αντίδραση της ΝΔ

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου είναι μια ακόμα πράξη κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα επιθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και τον εκφοβισμό στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατείται ή εκφοβίζεται από τους τραμπούκους», προσθέτει η ανακοίνωση.