Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι της Μίνας Γκάγκα για τη μείωση 80% στα χειρουργεία

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης του Ρουβίκωνα

Screenshot 2021 11 25 120435

Σύνθημα στην περίφραξη του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στο Παλαιό Ψυχικό έγραψαν μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας, με τα μέλη να διαρτύρονται για το έγγραφο που έστειλε η Μίνα Γκάγκα στους Διοικητές των υγειονομικών Περιφερειών, ζητώντας να μειωθούν τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία κατά ποσοστό 80%, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την πίεση στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας. Τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν στον τοίχο έξω από το σπίτι της κ. Γκάγκα το σύνθημα «Μείωση χειρουργείων, κρατικές δολοφονίες – Ρουβίκωνας».

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρεξήγησης, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα μας ανακοίνωσε ότι τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σχεδόν αποκλειστικά σε κλινικές covid. Η μόνη εξαίρεση για να βρεις χειρουργικό κρεβάτι, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι να πεθαίνεις από καρκίνο ή τροχαίο. Διαφορετικά, μπορείς κάλλιστα να βρεις μια πολυτελή πλην πανάκριβη ιδιωτική κλινική, να νοσηλευτείς για να μην πεθάνεις», αναφέρει σε κείμενο που ανήρτησε μετά την παρέμβαση ο Ρουβίκωνας.

Μεταξύ άλλων τα μέλη του Ρουβίκωνα τονίζουν: «Ας έχει λοιπόν την ειλικρίνεια η μάχιμη γιατρός Γκάγκα, να μας πει πόσες ζωές θα είχαν σωθεί εάν η κυβέρνησή της είχε ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν είχαν κάνει κραυγαλέες περικοπές εν μέσω πανδημίας. Πόσοι ασθενείς, με covid ή άλλη ασθένεια, θα ζούσαν εάν είχε ενισχυθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εάν είχαν αυξηθεί οι κλίνες ΜΕΘ (άρτιες και όχι κατ’ευφημισμό) όπως ορίζουν τα διεθνή πρωτόκολλα υγείας. Ας μην έχει κοντή μνήμη και ας μας απαντήσει πόσες εκτιμά να είναι οι χιλιάδες απώλειες ανθρώπινων ζωών την τελευταία δεκαετία εξαιτίας του εξαθλιωμένου ΕΣΥ, το οποίο κατέστρεψαν οι εγκληματικές θανατοπολιτικές που ψήφιζε το κόμμα της και τα λοιπά κυβερνώντα εκτρώματα. Τα χέρια των κυβερνώντων έχουν βαφτεί με το αίμα των δικών μας ανθρώπων.

»Οι κυβερνητικές καρικατούρες θα πρέπει να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντί τους στην εγκληματική κατρακύλα. Η «συνεργασία» με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως ανακοινώνει τώρα ο φασίστας υπουργός υγείας Πλεύρης και χαιρετίζει ο έτερος φασίστας υπουργός ανάπτυξης Γεωργιάδης, δεν αποτελεί λύση, καθώς η κοινωνική βάση δεν αντέχει να πληρώσει άλλο ένα κερδοσκοπικό κοράκι όπως είναι οι ιδιωτικές κλινικές, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα μέσω αποζημιώσεων».

Ο Ρουβίκωνας, κατά τη συνήθη τακτική του ανήρτησε μάλιστα και βίντεο όπου έχει καταγραφεί η παρέμβαση. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…