Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο κτίριο των γραφείων της Μotor Oil

Μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκαναν παρέμβαση στα γραφεία εταιρείας πετρελαιοειδών, στο Μαρούσι. 

NewsRoom 25/02/2020 | 20:45

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έδρασαν πολύ γρήγορα και τράπηκαν σε φυγή, προτού φθάσουν στο σημείο οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ  φέρεται να προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου, με τις αστυνομικές αρχές να εντοπίζουν στο σημείο αρκετές βαριοπούλες, τις οποίες φέρεται να παράτησαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναρχικής συλλογικότητας, η επίθεση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρόσφατα εργατικά ατυχήματα σε επιχειρήσεις του ομίλου.

«Για εμάς που βρισκόμαστε στην αντίπαλη πλευρά της κάθε “οικογένειας Βαρδινογιάννη” τα βάσανα των ανθρώπων της τάξης μας δεν είναι ρουτίνα αλλά αιτία αγώνα» αναφέρεται στην προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου.
Και προστίθεται: «Για εμάς η εθνική αστική τάξη όπως και το διεθνές κεφάλαιο δεν είναι άλλο από παράσιτα στο σώμα της κοινωνίας. Παράσιτα που μας απομυζούν, παράσιτα που μας κυβερνούν, παράσιτα που για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους μας σκοτώνουν».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, τέσσερις εργαζόμενοι της Motor Oil διακομίστηκαν σε σοβαρή κατάσταση σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, φέροντας πολλαπλά εγκαύματα.

Σημειώνεται, ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή από την αστυνομία.