Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας προέβη σε παρέμβαση, με συνθήματα γραμμένα με σπρέι, έξω από το κτίριο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

NewsRoom 21/01/2021 | 23:33

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Ρουβίκωνας τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο χώρος του επαγγελματικού αθλητισμού «βρωμάει και ζέχνει από διαφθορά και σκάνδαλα», προσθέτοντας πως η δικαιοσύνη «πολλές φορές συγκαλύπτει εγκλήματα που στιγματίζουν για πάντα τις ζωές των θυμάτων, ξεπλένει τους κακοποιητές, αφήνοντας μια ντροπιαστική παρακαταθήκη» στην κοινωνία.

«Από τις αθλητικές ομοσπονδίες μέχρι τα υπουργικά γραφεία, τα σεξουαλικά εγκλήματα, όσα από αυτά μαθαίνουμε, παίρνουν την τυπική νομική οδό και μετά από λίγο ξεχνιούνται» και υπενθυμίζει τις περιπτώσεις του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Γεωργιάδη που «βίαζε ανήλικα αγόρια», του στελέχους της ΝΔ που «συμμετείχε σε κύκλωμα εμπορίου ανθρώπων με θύματα ανήλικα εκδιδόμενα κορίτσια», καθώς και τη «ρατσιστική και μισογυνική διαπόμπευση εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών από τον Ανδρέα Λοβέρδο σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

«Το καθεστώς της ντροπής και της σιωπής για τα θύματα κάποια στιγμή θα σπάσει. Και τότε δε θα ξέρετε πού να κρυφτείτε», προειδοποιεί επίσης η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.