«Παρέμβαση» Ρουβίκωνα στα γραφεία της Περ. Αττικής στο Περιστέρι

«Παρέμβαση» με συνθήματα και τρικάκια πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής Δυτικού Τομέα, στην οδό Τρώων στο Περιστέρι.  

5a8450601dc5243c148b4604

Περίπου 15 μέλη της συλλογικότητας ανέβηκαν στον 4ο όροφο του κτιρίου και αφού πέταξαν τρικάκια, αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα, αναρτήθηκε κείμενο του «Ρουβίκωνα» σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο κατηγορεί το κράτος και την Περιφέρεια, ότι δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα στην Κινέττα μετά τις περσινές πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να γίνει η πρόσφατη πλημμύρα, που προξένησε μεγάλα προβλήματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Υπάρχει κανείς που δεν ξέρει ότι αν μια χρονιά ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά την επόμενη χρονιά η περιοχή που κάηκε θα έχει πλημμύρες; Από ότι φαίνεται υπάρχει. Αυτός ο κάποιος είναι το κράτος. Αυτός ακριβώς που δουλειά του υποτίθεται ότι είναι η πολιτική προστασία. Στην πρώτη σοβαρή βροχή του φετινού φθινοπώρου η Κινέττα πλημμύρισε. Άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν, περιουσίες χάθηκαν, η περιοχή είναι βομβαρδισμένο τοπίο.

Η επαναληψιμότητα τέτοιων φαινομένων τα έχει πρακτικά περάσει στην κανονικότητα. Έτσι γίνονται τα πράγματα, το κράτος δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα που δικαιολογούν την ύπαρξή του. Καλά θα κάνουν οι κάτοικοι περιοχών που πρόσφατα είχαν καεί να αρχίσουν να ψάχνονται άμεσα. Το κράτος, από την φύση του, είναι φτιαγμένο για να προστατεύει μόνο τον εαυτό του».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…