Παρέμβαση με τρικάκια στο σπίτι του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και πορεία Ρουβίκωνα στο Κολωνάκι

Ομάδα νεαρών πέταξε τρικάκια το απόγευμα της Κυριακής έξω από το σπίτι του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

NewsRoom 15/12/2019 | 21:03

Λίγη ώρα αργότερα ανέβασαν βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν.

Στη συνέχεια ανάρτησαν και κείμενο, στο οποίο αναφέρονται στην επιχείρηση εκκένωσης τόσο της κατάληψης «Βανκούβερ» όσο και στην επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση αιθουσών που τελούσαν υπό κατάληψη μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την ευθύνη ανέλαβε η «αναρχική οργάνωση ΜΑΣΟΒΚΑ».

 

«Παρέμβαση» Ρουβίκωνα στους δρόμους του Κολωνακίου

Εν τω μεταξύ, παρέμβαση στους δρόμους του Κολωνακίου πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου αναρχικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και ο «Ρουβίκωνας».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «ένα μπλοκ συντρόφων/ισσων, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι αποφασίσουμε “να ρίξουμε μια ματιά” σε μια τόσο συμβολική περιοχή ακριβώς δίπλα στα Εξάρχεια που για χρόνια αντιμετωπίζονταν με σνομπισμό».

Σε αυτήν, το Κολωνάκι χαρακτηρίζεται ως «το αληθινό άβατο ανομίας στην Αθήνα».

«Παρά την τόση εγκληματικότητα στο Κολωνάκι, παρά το ότι είναι το αληθινό άβατο ανομίας στην Αθήνα, δεν υπάρχουν διμοιρίες σε κάθε στενό, η αστυνομία δεν ξεβρακώνει και δεν εξευτελίζει κόσμο, υπάρχουν γνώριμοι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, ωραίες μικρές πλατείες, τοίχοι για συνθήματα και τόσα άδεια σπίτια» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται λόγος για έναν διμέτωπο αγώνα: «Από τη μία να υπερασπιστούμε τα Εξάρχεια και από την άλλη να επεκτείνουμε τα “Εξάρχεια” και σε άλλες γειτονιές».