Παρέμβαση με συνθήματα και τρικάκια στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Παρέμβαση από αγνώστους σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία» στο Παγκράτι.
 

NewsRoom 10/12/2019 | 20:24

Άγνωστοι προσέγγισαν νωρίς το απόγευμα το κτίριο όπου στεγάζεται η εφημερίδα στην οδό Ερατοσθένους, στο Παγκράτι. Αφού έγραψαν συνθήματα στην είσοδο με μπογιές όπου ανέφεραν «η χουντοφυλλάδα Δημοκρατία στοχοποιεί αγωνιστές», στη συνέχεια πέταξαν τρικάκια, και τράπηκαν σε φυγή. 

Αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, προχώρησαν στην προσαγωγή δυο ατόμων που εξετάζεται τυχόν εμπλοκή τους στην ενέργεια στα γραφεία της εφημερίδας στο Παγκράτι.

Είχε προηγηθεί παρόμοια παρέμβαση και στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία» στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Δεκεμβρίου.

Τότε, σύμφωνα με το thessnews.gr, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν πετάξει τρικάκια και είχαν γράψει συνθήματα με σπρέι.

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμά της την προηγούμενη εβδομάδα, η εφημερίδα παρουσίαζε τον Νίκο Ρωμανό ως «σκιά» του Νίκου Δένδια στην πλατεία Συντάγματος.

«Ο γνωστός αναρχικός παρακολουθούσε χθες τον ΥΠΕΞ και μελετούσε τα μέτρα ασφαλείας. Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.» έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα, δύο μόλις μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ρωμανός είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα και τη φωτογραφία που το συνόδευσε κάνοντας λόγο για «ενορχηστρωμένη καθεστωτική προπαγάνδα».