Παρέμβαση «α-λα Γκρούεζας», ο Μπακογιάννης

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης με προσωπική του παρέμβαση απέτρεψε  την εγκατάσταση μεταναστών στο Καρπενήσι

4881047

Την στιγμή που η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως και καθυστερημένα  να βρει μια λύση για το προσφυγικό, η κίνηση του Κώστα Μπακογιάννη που παρενέβη προσωπικά προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση μεταναστών στο Καρπενήσι, εγείρει πολλά ερωτήματα.

Και ενώ η κατάσταση με την αποσυμφόρηση των νησιών προσφυγικό έχει φτάσει σε σημείο μηδέν, με κυβερνητική ευθύνη, και άπαντες αναζητούν εξεύρεση λύσεων, κάποιοι χρησιμοποιούν τα …μεγάλα μέσα για να αποφύγουν τις ποσοστώσεις και τις υποχρεώσεις τους. 

Συγκεκριμένα χθες, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, στην είσοδο της σήραγγας Παύλου Μπακογιάννη στο Καρπενήσι στήθηκαν μπλόκα από κατοίκους του Καρπενησίου που αντιτίθεται στην φιλοξενία 108 προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της πόλης.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Ευρυτανικών Νέων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, πραγματοποίησε πολιτική παρέμβαση, ήδη από την Πέμπτη, για να αποτρέψει την εγκατάσταση τους στο Καρπενήσι.

Όπως αναφέρει το evrytanika.gr, «αφουγκραζόμενος την κοινή γνώμη, επενέβη σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και πέτυχε την αναβολή της εγκατάστασης των μεταναστών στο Καρπενήσι». Μάλιστα, αναφέρει το δημοσίευμα ότι σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Αν όντως ευσταθεί το ρεπορτάζ, γεννιούνται μεγάλα ερωτήματα για το κατά πόσον ο δήμαρχος της Αθήνας, θα πρέπει να παρεμβαίνει πολιτικά για θέματα άλλων δήμων ειδικά  σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα.  Όπως και με ποια αρμοδιότητα επιλέγει που θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες. Ολο αυτό αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα «γαλάζια» στελέχη τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. 
Εκτός κι αν η “προσωπική παρέμβαση” είναι α-λα Γκρούεζας και πρόκειται περί πολιτικής εξαπάτησης

Πηγή: Evrytanika.gr