Παρέμβαση-κόλαφος Βασιλικής Θάνου για γερμανικές αποζημιώσεις

Παρέμβαση έκανε η Βασιλική Θάνου, πρώην πρωθυπουργός και επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με αφορμή την επίσκεψη της Αγκελας Μέρκελ στην Αθήνα και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που ποτέ δεν τέθηκε από την ελληνική πλευρά.

4738007

Η  πρώην πρωθυπουργός και επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου με παρέμβαση της στηλιτεύει το γεγονός ότι τόσο η  πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και  πρωθυπουργός με αφορμή την επίσκεψη της ‘Αγκελας Μέρκελ στην Αθήνα,  ενώ είχαν την εθνική υποχρέωση δεν έθεσαν  το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Συγκεκριμένα σημείωσε τα εξής:

Η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό προς την καγκελάριο Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, την ημέρα της επετείου του «Όχι», σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, απογοήτευσε και δυσαρέστησε πολύ τους Ελληνες. Συνιστά προσβολή στη μνήμη και στους αγώνες όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη γερμανική κατοχή. Οι αξιώσεις αυτές δεν παραγράφονται, ούτε οι Ελληνες ξεχνούν τις θυσίες των γονέων τους – Εθνική Αντίσταση, ολοκαύτωμα Διστόμου , Καλαβρύτων, Βιάννου. Τι και ποιους εξυπηρετούν άραγε οι προσκλήσεις, οι φιλοφρονήσεις και τα δείπνα αφού μάλιστα και η ίδια η Αγκελα Μερκελ έστω και τώρα που απέρχεται, αναγνώρισε ότι υπέβαλε την Ελλάδα σε σκληρά μνημόνια.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…