Παρέμβαση Κάτση στο documentonews.gr για την «οργουελική» εφαρμογή αγορών με χρονόμετρο

«Οι πολίτες έχουν κουραστεί να παρακολουθούν τις παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας αλλά δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να ¨παρακολουθούνται¨ και να παραβιάζεται η ιδιωτική τους ζωή» επισημαίνει -μεταξύ άλλων- στο documentonews.gr ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

4859202

Την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις οργουελικές εμπνεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας ξεκαθάρισε ο Μάριος Κάτσης, με αφορμή τις αντικρουόμενες δηλώσεις του γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης, Πάνου Σταμπουλίδη, και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, αναφορικά με την εφαρμογή αγορών με χρονόμετρο που θα αντικαταστήσει την επιλογή 2 στα sms που αποστέλλονται στο 13033.

Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Σταμπουλίδης δήλωσε στον «αέρα» του ΑΝΤ1 πως θα μπει «κόφτης» στα sms που αφορούν τη δίωρη έξοδο των πολιτών για ψώνια, με τον κ. Πιερρακάκη λίγες ώρες αργότερα να τον διαψεύδει, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Μάλιστα, ο υπουργός προανήγγειλε τη μαζική χρήση εφαρμογής που θα συνδέεται με την πλατφόρμα, e-katanalotis.gov.gr, και η οποία θα λειτουργεί με χρονόμετρο. Σχετικά ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απάντησε πως δεν γνωρίζει κάτι επί του ζητήματος και πως θα επανέλθει στο επόμενο briefing!

«Οι πολίτες κουράστηκαν από την υπότροπη κυβέρνηση»

Σε παρέμβαση του στο documentonews.gr, ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πολλαπλώς υπότροπη στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών (τηλεκπαίδευση Cisco, συνεργασία με Palantir) οφείλει να είναι πολύ προσεχτική στο ζήτημα του περιορισμού των SMS στο 13033. Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του κ. Πέτσα που είχε κάνει λόγο για ακριβή αριθμό sms με τον κωδικό 6 που είχαν στείλει οι πολίτες μετά τις 9μ.μ. και τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη να τον αδειάζει λέγοντας ότι δεν κρατείται αρχείο ανά πολίτη με τις κατηγορίες των κωδικών. Τις τελευταίες μέρες ακούμε για “κόφτη” που θα μπει στον αριθμό των sms με «κωδικό 2» γεγονός που θα υποδήλωνε ότι γίνεται καταγραφή. Σήμερα οι αρμόδιοι Υπουργοί αναίρεσαν τα περί κόφτη και εξετάζουν εφαρμογή με χρονοδιακόπτη. Οι πολίτες έχουν κουραστεί να παρακολουθούν τις παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας αλλά δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να «παρακολουθούνται» και να παραβιάζεται η ιδιωτική τους ζωή». 

Πηγή:Documentonews

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων