Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση εισαγγελέα για "προκαταρκτικές πράξεις ανατροπής του πολιτεύματος" ζητά ο Καμμένος

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για «προκαταρκτικές πράξεις ανατροπής του πολιτεύματος» ζητά ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή την παραλίγο εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης, την ανάληψη της απειλής εισβολής ανέλαβε ο Ρουβίκωνας.

Την ώρα που ολοένα και περισσότερο φουντώνει η πολιτική συζήτηση περί ύπαρξης ενός νέου σχεδίου για αποστασία υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη από διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, το περιστατικό με την παραλίγο εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του κ. Κατσίκη έφερε νέες κουβέντες στο τραπέζι.

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος κάλεσε σήμερα το πρωί μέσω twitter να παρέμβει ο εισαγγελέας προκειμένου να ερευνηθεί και να τεκμηριωθεί το αδίκημα για «προκαταρκτικές πράξεις ανατροπής του πολιτεύματος».

Έγραψε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος: «Την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ήταν στον ΑΝΤ1, κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος. Όλα έχουν ένα όριο».

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα που οι κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του βουλευτή Κώστα Κατσίκη ο ίδιος δήλωνε στον ΑΝΤ1: «Μένω σταθερός, δεν αποχωρώ και δεν γίνομαι πολιτικός προδότης».

Με κείμενό του στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, athensindymedia,

η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα εισβολής. 

Διαβάστε σχετικά: Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κατσίκη

Εν τω μεταξύ και ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε σήμερα τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κατσίκη από κουκουλοφόρους να εντάσσεται στο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας που απεργάζονται επιχειρηματικά συμφέροντα σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Μαξίμου. 

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε καθώς όπως αναφέρθηκε ήδη, ο Ρουβίκωνας «κρυβόταν» τελικώς πίσω από την απόπειρα εισβολής.

Ο Νίκος Βούτσης είχε συνδέσει τις κλιμακούμενες επιθέσεις που ξεκίνησαν έξω από τη Βουλή κατά τη ψηφοφορία της πρότασης δυσπιστίας και που συνεχίστηκαν στο Πολιτισμικό Κέντρο Τούμπας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κατσίκη.

Διαβάστε σχετικά: Στο σχέδιο κυβερνητικής αποσταθεροποίησης εντάσσει την επίθεση κατά Κατσίκη ο ΠτΒ

Η ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη και η επίθεση κυβέρνησης σε Μαρινάκη και Σαββίδη


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο πολιτικό σκηνικό η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς ως φαίνεται να αποκαλύπτεται, κρύβεται σημαντικό παρασκήνιο από πίσω της.

Χθες, Τρίτη 26 Ιουνίου, κυβερνητικός αξιωματούχος άφησε σαφείς αιχμές πως υπάρχει σχέδιο για νέα αποστασία υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη από διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πίσω από την κίνηση του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη «βρίσκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη τα οποία λειτουργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».

Αν και πρακτικά η κυβέρνηση δεν ονομάτισε τους επιχειρηματίες, προέκυψε με σαφήνεια σχεδόν ότι αναφέρεται στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη.

Αν και το «μέτωπο Μαρινάκη» είναι ανοιχτό για την κυβέρνηση εδώ και καιρό, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει επίθεση κατά του Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο -θυμίζουμε- πως ο αντιπολιτευόμενος Τύπος τον θεωρούσε φιλικό προς την κυβέρνηση.

Η αιτία της επίθεσης του Μαξίμου στον ομογενή από τη Ρωσία επιχειρηματία, οφείλεται στο γεγονός ότι στα επεισόδια στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, συμμετείχε ομάδα περίπου 30 οπαδών του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται ενώ ο υπουργός και μέλος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ δήλωσε πως δεν πρόκειται να βρεθεί νέος Συμπιλίδης.

Κατά το σχολιασμό της είδησης ανεξαρτητοποίησης από κυβερνητικό αξιωματούχο, επισημάνθηκε επίσης ότι: «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες».

«Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού», τόνισε ακόμη ο ίδιος αξιωματούχος.

Το αιχμηρό tweet Καμμένου

Υπενθυμίζουμε επίσης, πως μετά τη γνωστοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του Λαζαρίδη, ο Πάνος Καμμένος άφησε σαφείς αιχμές για συσχέτιση αυτής με το Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καμμένος πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα βίντεο με το Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Αντώνη Ρέμο. Είναι το επίμαχο βίντεο στο οποίο ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του ναρκόπλοιου με τους 2 τόνους ηρωίνης, Noor 1, ακούγεται να μιλάει για χούντα Τσίπρα.

«Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών. Δεν έχουμε κανένα θέμα», ακούγεται να λέει ο επιχειρηματίας.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ προέταξε ως βασικό επιχείρημα της παραίτησής του – στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση-, τη συμφωνία της κυβέρνησης για το ονοματολικό με την πΓΔΜ.

Εκτός από τον κ. Καμμένο και άλλα μέλη της κυβέρνησης έχουν κάνει λόγο «οργανωμένο σχέδιο». Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο twitter το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μίλησε για «οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας» που «βρίσκεται σε εξέλιξη».

Και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο από επιχειρηματικούς κύκλους και τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο την πτώση της κυβέρνησης πριν τις 21 Αυγούστου και την έξοδο από τα μνημόνια.

Ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε πως με αφορμή το “Μακεδονικό” οι βουλευτές των ΑΝΕΛ πιέζονται με απειλές και τραμπουκισμούς. Ο κ. Κοντονής προανήγγειλε ότι «η δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα» από αυτούς που απειλούν βουλευτές.

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…