Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση εισαγγελέα για κάλεσμα γιατρών στο Πολυτεχνείο: Έρευνα για διέγερση σε ανυπακοή

Μετά την έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή αναφορικά με την πορεία του Πολυτεχνείου, με παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η εισαγγελέας Κατερίνα Καραγιαννακίδου παρήγγειλε έρευνα σχετικά με το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή με αφορμή τοποθέτηση των νοσοκομειακών γιατρών για τις εκδηλώσεις της εξέγερσης του Νοέμβρη.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε τοποθέτηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, Κατερίνα Καραγιαννακίδου, παρήγγειλε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν δηλώσεις της προέδρου της ΕΝΙΘ, Δάφνης Κατσίμπα, σε τηλεοπτική εκπομπή. Στο πλαίσιο της έρευνας θα συγκεντρωθεί το υλικό από τις επίμαχες δηλώσεις, ενώ θα κληθεί και η πρόεδρος της ΕΝΙΘ να δώσει εξηγήσεις.

Κουτσούμπας για Πολυτεχνείο: Τις απαγορεύσεις να τις απευθύνετε σε κόμματα που πειθαρχούν

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την πραγματοποίηση της πορείας του Πολυτεχνείου και τις απειλές που εκστόμισε ο πρωθυπουργός κατά του ΚΚΕ.

«Η λάσπη που πέφτει ενάντια στην πορεία του Πολυτεχνείου απο μερικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ, φάνηκε σήμερα απο που εκπορεύεται», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, ανοίγοντας το θέμα της πορείας προς το τέλος της ομιλίας του.

«Δεν ειναι το πολυτεχνείο που απειλεί τη δημόσια υγεία. Οι εορτασμοί γίνονται με περισσότερα μέτρα από αυτά που τηρούνται σε χώρους που έχει την ευθύνη η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι «το κάνετε γιατί θέλετε να ξεμπερδέψετε με την ουσία των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου. Η απαγόρευση έχει ως στόχο το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμά του».

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στο τι θα πράξει το ΚΚΕ στις 17 Νοεμβρίου. «Τις απειλές και τα δόντια σας να τα δείξετε στην TUI, ή στους ιδιώτες που διατηρούν οίκους ευγηρίας. Τις απαγορεύσεις να τις απευθύνετε στα κόμματα που πειθαρχούν σε τέτοιες. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, το ΚΚΕ έχουν αποδείξει ότι και φωνή έχουν, και να αγωνίζονται μπορούν και να τηρούν τα μέτρα της επιστημονικής κοινότητας καλύτερα και από τους χώρους που έχετε την ευθύνη εσείς.

Βαρουφάκης εναντίον Μητσοτάκη για Πολυτεχνείο

Την αντίδραση του στα όσα διαμηνύει η κυβέρνηση για την πορεία του Πολυτεχνείου εξέφρασε από το βήμα της Βουλής και ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος πρότεινε την κατάθεση στεφάνου και την διεξαγωγή πορείας μέσω αντιπροσώπευσης. Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης, κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να «χτυπήσει» και πάλι το μπλοκ του ΜΕΡΑ25, όπως συνέβη στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την 7η Οκτωβρίου, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής…

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το…