Παρέμβαση κρατουμένων για Γιαγτζόγλου

Ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού, ύστερα από επιχείρηση των ΕΚΑΜ για τη μεταγωγή του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιατζόγλου. Ανακοινώσεις έχουν εκδοθεί από κρατουμένους- μία εκ των οποίων υπογράφει και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στην οποία γίνεται λόγο για «αυταρχισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης».

5a91daa41dc5246c4a8b4604

Την απόφαση τους να κρατήσουν ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες το προαύλιο των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ως διαμαρτυρία για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου ανακοίνωσαν οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Nα τονίσουμε ότι η ένταση ξεκίνησε στις 6.45 το πρωί στις φυλακές, με αφορμή τη μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας από άνδρες των ΕΚΑΜ. 

Η πρώτη  είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία μάλιστα γινόταν λόγος για εξέγερση στον Κορυδαλλό: «Κρατούμενοι των φυλακών άρχισαν να σπάνε πόρτες και να ανοίγουν κελιά ως αντίδραση στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ που διεξήχθη σήμερα το πρωί στο κελί του κρατούμενου Κωνστατίνου Γιαγτζόγλου».

Σε δεύτερη ανάρτησή τους στην ίδια ιστοσελίδα προσθέτουν ότι «οι κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο». Ο Γιαγτζόγλου είχε μεταχθεί από τη Λάρισα στις φυλακές Κορυδαλλού λόγω δίκης. Βρίσκεται σε απεργία πείνας ζητώντας τη μόνιμη παραμονή του στον Κορυδαλλό. Σήμερα Σάββατο έγινε η μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας και αυτό έγινε αιτία για τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στις φυλακές έχει ομαλοποιηθεί. Οι κρατούμενοι πραγματοποιούν ειρηνική διαμαρτυρία σχετικά με τις συνθήκες κράτησης και τη μεταγωγή του Γιατζόγλου, την οποία χαρακτηρίζουν βίαιη.

Νωρίτερα, στις φυλακές Κορυδαλλού μετέβη εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί και να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης υπογράμμιζε  ότι όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…