«Παρεμβάσεις» σε καταστήματα ΔΕΗ & ΔΕΔΔΗΕ για διακοπές ρεύματος από τον Ρουβίκωνα

Παρεμβάσεις σε καταστήματα ΔΕΗ & ΔΕΔΔΗΕ για διακοπές ρεύματος στις περιοχές Γαλάτσι, Νίκαια, Αγ. Δημήτριος, Μεταξουργείο και Παγκράτι, έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα

NewsRoom 13/12/2020 | 16:49

«Το ρεύμα, όπως και το νερό, το τηλέφωνο και το διαδίκτυο είναι βασικά κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα. Αρνούμαστε το αφήγημα που λέει ότι εμείς φταίμε γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε. Το πεδίο δράσης μας είναι ο δρόμος και η θέση μας είναι μαζί με τους ανθρώπους της τάξης μας», επισημαίνουν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις σε καταστήματα της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ  στις περιοχές Γαλατσίου, Νίκαιας, Αγ. Δημητρίου, Μεταξουργείου και Παγκράτιου τα προηγούμενα 24άωρα. 

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα rouvikonas.gr αναφέρει:

«Παρεμβάσεις σε καταστήματα ΔΕΗ & ΔΕΔΔΗΕ για διακοπές ρεύματος

Κάθε χρόνο η ΔΕΗ αποστέλλει στον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 300.000 εντολές διακοπής ρεύματος, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά φτωχές οικογένειες. Σε συνθήκες πανδημίας και με δεδομένη τη λαίλαπα που πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνικής βάσης, το μόνο βέβαιο ήταν ότι οι εντολές διακοπής θα αυξηθούν. Στις 31 Μαρτίου 2020 ο Υπουργός ενέργειας Κ. Χατζηδάκης εγγυήθηκε δημόσια ότι «Κανένας πραγματικά φτωχός άνθρωπος, ανήμπορος, σε δυσκολία δεν θα δει την κυβέρνηση αυτήν την κρίσιμη ώρα να του κόψει το ρεύμα».