«Παρέλυσε» από μία καταιγίδα η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Δέντρο έπεσε στις γραμμές στο Άδενδρο, κλείνοντας τη γραμμή και στις δύο κατευθύνσεις για τρεις ώρες

NewsRoom 24/06/2022 | 08:06

Μία καταιγίδα το απόγευμα της Πέμπτης ήταν αρκετή για να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνας-Θεσσαλονίκης, ταλαιπωρώντας εκατοντάδες επιβάτες.

Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, τέσσερις αμαξοστοιχίες ακινητοποιήθηκαν σε Κατερίνη, Λάρισα, Αλεξάνδρεια και στον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης, καθώς η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη -Αθήνα διεκόπη και στις δύο κατευθύνσεις, λόγω των δέντρων που έπεσαν μετά την απογευματινή καταιγίδα, ενώ υπάρχουν και αναφορές για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του δικτύου.

Ο προϊστάμενος Υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Τούρτας, δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι συνεργεία του ΟΣΕ απομάκρυναν το δέντρο και τα κλαδιά που έπεσαν στο Άδενδρο του Δήμου Χαλκηδόνος, έξω από τη Θεσσαλονίκη, κλείνοντας τη γραμμή και στις δύο κατευθύνσεις. Η διακοπή της κυκλοφορίας κράτησε τρεις ώρες, ενώ ορισμένα δρομολόγια αποφασίστηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να γίνουν με λεωφορεία.

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, τόνισε πως "μια βροχή ήταν αρκετή για να «ξεβάψει» το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σχέση με τη δήθεν επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ στον σιδηρόδρομο", και υπογράμμισε πως "ο ΟΣΕ οφείλει να απολογηθεί για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και να απαντήσει για το πραγματικό επίπεδο των εργασιών συντήρησης των γραμμών και κοπής/κλαδέματος επικίνδυνων -προς πτώση- δέντρων".

Πρόσθεσε ότι "οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής φέρουν ευθύνη για την κυβερνητική ανεπάρκεια και την κατάρρευση του σιδηροδρόμου".