Newsroom

Newsroom

Παρελθόν άλλες 1929 θέσεις εργασίας από το Δημόσιο

Έπεσαν και επίσημα σήμερα το πρωί οι νέες κοινές υπουργικές αποφάσεις μεταξύ έντεκα υπουργών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου…

diathesimotita

Έπεσαν και επίσημα σήμερα το πρωί οι νέες κοινές υπουργικές αποφάσεις μεταξύ έντεκα υπουργών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες αφορούν στην κατάργηση 1.929 πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού.

Αυτή τη φορά την τιμητκή του είχε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς 595 καθαρίστριες υπάγονται στο καθεστώς της κινητικότητας. Ουσιαστικά οι 595 καθαρίστριες αποτελούν το «μερτικό» της οδού Νίκης για τον στόχο – δέσμευση της κυβέρνησης για 12.500 υπαγωγές σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Ποια είναι τα υπουργεία που υπέγραψαν τις κοινές υπουργικές αποφάσεις:

1. Υπουργείο Οικονομικών

2. Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

3. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

6. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

7. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

8. Υπουργείο Τουρισμού

9. Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν καταργηθεί περισσότερες από 9.500 θέσεις στο δημόσιο, ενώ «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί η αμετακίνητη θέση των πρυτάνεων να μην παραδώσουν στοιχεία επικαλούμενοι το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι στιγμής έχουν καταργηθεί θέσεις 2.114 εκπαιδευτικών, 2.234 σχολικών φυλάκων, 53 υπαλλήλων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και 1.672 υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνουν στο στόχαστρο και οι 3.251 δημοτικοί αστυνομικοί, των οποίων οι θέσεις πρόκειται να καταργηθούν.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους