"Παρέα" με την υπόλοιπη τούρκικη νηοπομπή το "Barbaros" στο οικόπεδο 9 της Κύπρου

Μία ανάσα από την Λεμεσό βρίσκεται, σύμφωνα με το ΡΙΚ, το τουρκικό σκάφος «Barbaros» το οποίο διεξάγει σεισμικές έρευνες ανοικτά…

mparmparos 1

Μία ανάσα από την Λεμεσό βρίσκεται, σύμφωνα με το ΡΙΚ, το τουρκικό σκάφος «Barbaros» το οποίο διεξάγει σεισμικές έρευνες ανοικτά της πόλης και εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Το τουρκικό σκάφος εντοπίστηκε  να συνοδεύεται και  από υποβρύχιο του τουρκικού ναυτικού. Σήμερα το «Barbaros» βρίσκεται στο «οικόπεδο 9» της κυπριακής ΑΟΖ,  κοντά στο γεωτρύπανο SAIPEM 10000 της κοινοπραξίας ENI/KOGAS.

Δίπλα του πλέουν, εκτός από δύο σκάφη υποστήριξης, και δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη, η φρεγάτα «Goksu», που συνοδεύει το «Barbaros», και η κορβέτα «Bartin» που παρακολουθεί την κυπριακή πλατφόρμα στη ερευνητική γεώτρηση «Ονασαγόρας» του οικοπέδου «9».

Το τελευταίο τριήμερο κινείται σε παράλληλες ζώνες εντός των τεμαχίων «1», «2», «8» και «9», σαρώνοντας με τα σεισμογραφικά συστήματα τον βυθό. Πραγματοποιεί δηλαδή πλήρεις σεισμογραφικές αποτυπώσεις της γεωλογίας του βυθού, με πλήρη στρατιωτική κάλυψη.

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

oukrania 51

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

Η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσκλησης της Ρωσίας σε ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην Ελβετία