Παράθυρο για ολική «έξοδο» της ΕΡΤ από το ελληνικό ποδόσφαιρο άφησε ο Στ. Πέτσας (video)

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορεί από του χρόνου να πάει όλο το ποδόσφαιρο σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι περιέγραψε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

4880064

Στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει πλήρως η ΕΡΤ από την κάλυψη ποδοσφαιρικών αγώνων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή Αθλητική Κυριακή της δημόσιας τηλεόρασης το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Πέτσας, αναφέρθηκε στο ζήτημα της κάλυψης των αγώνων ομάδων της SuperLeague και στο ποσό που θα δαπανήσει η ΕΡΤ για τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ωστόσο, σε ερώτηση για τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση την επόμενη χρονιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΕΡΤ να μην προβάλλει κανέναν ποδοσφαιρικό αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, εάν οι ομάδες καταλήξουν σε συμφωνίες με ιδιωτικά ή συνδρομητικά κανάλια.

«Γενικά στο ποδόσφαιρο και τις μεγαλύτερες αγορές επικρατεί μια τάση κεντρικής διαχείρισης και εμπλοκής καναλιών που έχουν συνδρομητές οι οποίοι πληρώνουν για να έχουν αυτό το προϊόν. Αν υπάρχει κεντρική διαχείριση, αν υπάρχει ενδιαφέρον των ομάδων να βρουν μια στέγη άλλη σε κάποιο άλλο ιδιωτικό κανάλι από την αγορά, με ένα κόστος ανταγωνιστικό που δεν μπορεί να προσφέρει η ΕΡΤ τότε θα μπορεί να πάει όλο το ποδόσφαιρο ενδεχομένως σε ένα άλλο κανάλι. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες εδώ είμαστε να το δούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.