Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα έως τις 4 Μαΐου

Στις αρχές της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για την σταδιακή άρση των μέτρων

συνταγμα Medium 2

Παράταση των μέτρων περιορισμού της κίνησης έως τις 4 Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι μετά θα «ξεκινήσουμε την μετάβαση σε μία νέα κανονικότητα».

Σκοπός, είπε ο κ. Πέτσας, δεν είναι να μείνουμε στην γυάλα αλλά να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Η επιστροφή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά και συγκροτημένα. Τα απαγορευτικά μέτρα θα παραταθούν μέχρι τις 4 Μαίου.

Τα ίδια μέτρα που εφαρμόστηκαν το Πάσχα θα εφαρμοστούν και στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το πλαίσιο της άρσης των απαγορεύσεων και του ανοίγματος τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Παράλληλα με το άνοιγμα των τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής θα υπάρξει άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία των προσώπων. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων και αν θα είναι σταδιακά. Για τις μάσκες θα υπάρξουν διευκρινήσεις για τον τρόπο χρήσης τους.

Για τα σχολεία είπε πως «περιμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών».«Η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα ανοίξουν, θα πρέπει να δούμε την ιεράρχηση και τη σειρά» διευκρίνισε.

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...