Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση του Λιγνάδη – «Αμετανόητος» και «Επικίνδυνος»

Οι δικαστές εκτιμούν ότι ο Λιγνάδης είναι αμετανόητος για τις πράξεις τις οποίες φέρεται να έχει τελέσει καθώς και επικίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος.

5333893

Αμετανόητος παρουσιάζεται ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, κατηγορούμενος σειράς βιασμών, Δημήτρης Λιγνάδης, στο βούλευμα το οποίο εκδόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου. Βάσει του βουλεύματος, οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου αποφάσισαν την παράταση της προσωρινής του κράτησης για έξι μήνες, σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr

Σημειώνεται ότι ο Λιγνάδης αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών στις 11 Φεβρουαρίου κατηγορούμενος για τέσσερις συνολικά βιασμούς, σε βάρος ανδρών εκ των οποίων οι τρεις ήταν ανήλικοι όταν φέρεται να έλαβαν χώρα οι συγκεκριμένες κακοποιητικές πράξεις.

Ειδικότερα, βάσει του υπ΄αριθ. 88/2022 βουλεύματος το οποίο εκδόθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022 οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου αποφάσισαν την παράταση κατά έξι μήνες της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού και σκηνοθέτη, όπως αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση:

– Αφενός εξαλείφουν οποιονδήποτε κίνδυνο άρσης της προσωρινής κράτησης θα υπήρχε υπό το δεδομένο ότι τον Φεβρουάριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη και την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

– Αφετέρου προχωρούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα σε ότι αφορά την αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας.

«Αμετανόητος», ο Λιγνάδης

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «σκευωρία» η οποία εξυφάνθηκε προκειμένου να πληγεί ο ίδιος αλλά και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη!

Το σκεπτικό του βουλεύματος είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Οι δικαστές κρίνουν ότι προσωρινή κράτηση του Λιγνάδη πρέπει να παραταθεί καθώς ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου εμφανίζεται, ακόμη και σήμερα, αμετανόητος για τις πράξεις τις οποίες φέρεται να έχει τελέσει. Επιπλέον οι δικαστές εκτιμούν ότι ο Λιγνάδης είναι επικίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος ενώ σκιαγραφούν την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη και ηθοποιού με τα ίδια μελανά χρώματα όπως έχουν κάνει και οι συνάδελφοί τους στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι στο βούλευμα παραπομπής του Δημήτρη Λιγνάδη, ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα», ενώ επισημαινόταν ότι η δράση του έχει 30ετή διάρκεια καθώς και ότι από το υλικό της δικογραφίας προκύπτουν «σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι: «Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Πηγή: dikastikoreportaz.gr

Μετά τις αιχμές της Στεφανίδη κατά της κυβέρνησης τελικά δίνουν την ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή της

katerina stefanidi syzygos

Μετά τις αιχμές της Στεφανίδη κατά της κυβέρνησης τελικά δίνουν την ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή της

Από το 2020, ο Μιτς Κρίερ ακόμα αναμένει στο… ακουστικό του την απόφαση της κυβέρνησης…