Newsroom

Newsroom

Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Ισημερινό

Ο Ισημερινός, που προσεγγίζει τα 100.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που έχει επιβληθεί από τον Μάρτιο, έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

AP 20177347949656 1

«Παρέτεινα με διάταγμα για 30 επιπλέον ημέρες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την εθνική επικράτεια προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Λένιν Μορένο στο Twitter.

Ο Ισημερινός, μία από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την επιδημία στη Λατινική Αμερική, καταμετρά περισσότερους από 6.000 θανάτους από την COVID-19 σε έναν πληθυσμό 17,5 εκατ. κατοίκων, με τις κύριες εστίες μετάδοσης να είναι η πρωτεύουσα Κίτο και η μεγάλη παραλιακή πόλη Γουαγιακίλ.

Τα μέτρα περιορισμού έχουν χαλαρώσει από τα μέσα Μαΐου, όμως η απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων ή πώλησης αλκοόλ τα Σαββατοκύριακα παραμένουν σε ισχύ στην πλειονότητα των επαρχιών.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επέτρεψε στην εκτελεστική εξουσία να διατηρήσει έναν ορισμένο αριθμό περιορισμών, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση κυκλοφορίας και η κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και η αναστολή ορισμένων ελευθεριών όπως εκείνη της συνάθροισης.