Παρατάθηκε η αναστολή προσλήψεων στο Δημόσιο έως το τέλος του 2016 (ΦΕΚ)

Μέχρι το τέλος του 2016 παρατείνεται η αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

cover
NewsRoom 31/12/2015 | 17:33

Μέχρι το τέλος του 2016 παρατείνεται η αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με βάσει την απόφαση «παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης της και έως την 31n Δεκεμβρίου 2016 η ισχύς της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, όπως ισχύει».

Ως λόγο η απόφαση επικαλείται «την ανάγκη περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Μόλις πρόσφατα είχε δει το φως της δημοσιότητας ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει το 2016 σε περισσότερες από 45.000 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στο Δημόσιο, χωρίς να υπολογιστούν οι 50.000 προσλήψεις που θα γίνουν μέσω του Προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας».

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «τα περί 45.000 προσλήψεων το 2016 αποδείχτηκαν και αυτά... λόγια Τσίπρα, αφού ο αριθμός θα καθορισθεί κατ’ εξαίρεση μετά από έγκριση της τρόικας», προσθέτοντας ότι «αποφασίζομεν, λοιπόν, υπογράφομεν και κοροϊδεύομεν!».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η παράταση της αναστολής διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο αφορά την τήρηση του κανόνα σύμφωνα με τον οποίο για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη, ο οποίος ισχύει επί σειρά ετών λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών.

«Αυτή [η παράταση] δεν συνδέεται, σε καμία περίπτωση, με την πάγια βούληση, τους σχεδιασμούς και τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης για προσλήψεις σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, μέσα στο 2016, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Δημόσιου τομέα. Προσλήψεις οι οποίες θα είναι εμπροσθοβαρείς καθώς από 1/1/2017 θα ισχύει ο νέος κανόνας 1 προς 1 ως προς τις αποχωρήσεις/προσλήψεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.  

 

 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.