Παράταση της έκθεσης του Γιάννη Μόραλη στο Μουσείο Μπενάκη

Η συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση αλλά και το ενδιαφέρον των επισκεπτών οδηγούν στην απόφαση να παραταθεί η διάρκεια της έκθεσης έως την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019.

μοραλης1

Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 200 έργα ζωγραφικής από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Τα έργα συμπληρώνονται και αναδεικνύονται από σχέδια, χαρακτικά, εικονογραφήσεις βιβλίων, συνθέσεις σε κεραμικά πλακίδια, μεγάλου μεγέθους γλυπτά και μικρογλυπτά, κοστούμια και μακέτες σκηνικών από θεατρικές παραστάσεις, πρωτότυπα αρχειακά έγγραφα και φωτογραφίες, συνολικά 400 εκθέματα.

Την περίοδο της παράτασης, θα είναι διαθέσιμη για τους επισκέπτες ηχητική ξενάγηση ελληνικά και αγγλικά, βασισμένη σε 23 επιλεγμένα έργα του Γιάννη Μόραλη. Τη δυνατότητα αυτής της ξενάγησης μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες με τη βοήθεια των φορητών συσκευών τους (κινητά τηλέφωνα και tablet), με WiFi.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της παράτασης της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση: Η ποίηση στα εξώφυλλα: Ο Γιάννης Μόραλης στις εκδόσεις Ίκαρος/ Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, ώρα 18.30, Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138

Ξεναγήσεις και Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Από τα μέσα Ιανουαρίου 2019 έως το τέλος της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από ξεχωριστούς καλεσμένους, τα ονόματα των οποίων, καθώς  και οι ημερομηνίες διεξαγωγής,  θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αντίστοιχα, το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη οργανώνει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και δράσεις για μεγάλους, τα οποία αντλούν την έμπνευσή τους από τη ζωγραφική του Γιάννη Μόραλη.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.benaki.gr