Newsroom

Newsroom

Παράταση στο lockdown, παράταση και στην αγωνία

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων, αβεβαιότητα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

lockdown Medium

Μέχρι τουλάχιστον τις 14 Δεκεμβρίου παρατείνεται το lockdown σε εθνικό επίπεδο, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων ανά την Ελλάδα δεν είναι ο επιθυμητός και δεν επιτρέπει σε αυτό το στάδιο μία χαλάρωση των μέτρων. Υπενθυμίζεται οτι οι διασωληνωμένοι κατέγραψαν την Πέμπτη νέο ρεκόρ, φτάνοντας τους 622, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, θα λειτουργήσουν καταστήματα εποχικών ειδών. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, “από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ”. Για το ποια καταστήματα ακριβώς θα λειτουργούν και με ποιους όρους αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες σήμερα Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο λιανεμπόριο, τα πράγματα είναι ακόμα ασαφή ως προς το πότε και αν θα επαναλειτουργήσει, με το σενάριο του ανοίγματος στις 14 Δεκεμβρίου να φαίνεται πια λιγότερο πιθανό, λόγω του υψηλού ακόμα αριθμού κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά. Από την άλλη, πιθανό θεωρείται να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου τα κομμωτήρια, τα οποία δεν θεωρούνται ως πηγή διασποράς του κορονοϊού.

Θολό είναι το τοπίο και γύρω από την εστίαση, με το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν ούτε τα Χριστούγεννα τα εστιατόρια και οι καφετέριες να φαίνεται πιθανό, ενώ δεδομένο είναι ότι δεν θα ανοίξουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης. Όσο για τα σχολεία, απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματός τους στις 14 Δεκεβρίου, με δεδομένο ότι μία εβδομάδα αργότερα θα κλείσουν ξανά για τις χριστουγεννιάτικές διακοπές.

Η αίσθηση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, και απλά η κυβέρνηση λειτουργεί με τη λογική “βλέποντας και κάνοντας”, δίνοντας απανωτές παρατάσεις στο lockdown μέχρι η κατάσταση να βελτιωθεί με κάποιον… μαγικό τρόπο.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…