Newsroom

Newsroom

Παράταση παραγραφής εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων

Μέχρι τις 31/12/2013 παρατείνεται η προθεσμία παραγραφής όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, καθώς επίσης και των βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ…

Μέχρι τις 31/12/2013 παρατείνεται η προθεσμία παραγραφής όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, καθώς επίσης και των βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ και στα τελωνεία τα οποία κανονικά θα έληγαν στα τέλη του 2012.

Τα παραπάνω προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ώστε να μην παραγραφούν διάφορες υποθέσεις λόγω αδυναμίας του ελεγκτικού μηχανισμού να προχωρήσει άμεσα στον έλεγχό τους.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, σχετικά με τους ελέγχους στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις στόχος είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, κάτι που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί να επιτευχθεί άμεσα.

Οι λόγοι αυτοί επισημαίνεται πως είναι η οργανωτική αναδιάρθρωση του υπουργείου Οικονομικών, η τεράστια έλλειψη προσωπικού που προκάλεσε η εφαρμογή του νόμου για την εφεδρεία καθώς και η μη πλήρης, έως τώρα, εφαρμογή του συστήματος Elenxis.