Παραστρατιωτικές ομάδες για την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου της Αθήνας

Μια οργάνωση απόστρατων στρατιωτικών και ανθρώπων που έχουν θητεύσει σε σώματα ασφαλείας είναι αυτοί που συγκροτούν την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου

5a7452a81dc52475698b457a

Ομάδες εφέδρων θα αναλάβουν την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου της Αθήνας, σύμφωνα με την «κινητικότητα» που υπάρχει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, φαίνεται να διακινείται μέσω e-mail και ακροδεξιών-εθνικιστικών site η πληροφορία ότι στήνονται ομάδες με πρωτοβουλία της Πατριωτικής Ένωσης-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛ.ΛΑ.Σ», σε συνεννόηση μάλιστα με τους διοργανωτές.

Συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στην Ομάδα εφέδρων καταδρομέων «ΟΔΕΥΩ» (ΟΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ) και σε μέλη της «Ασπίδας Εθνικής Σωτηρίας».

Όπως αναφέρει ένας από τους συντονιστές στο news247.gr, πρόκειται να συγκροτήσουν ομάδες περιφρούρησης σε συνεργασία με τους διοργανωτές. «Έχουμε πάρει την έγκρισή τους και αύριο έχουμε νέα συνάντηση μαζί τους, καθώς ορισμένους, όπως την συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, τους γνωρίζουμε χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Τηλιγάδας από την Πατριωτική Ένωση.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν στις ομάδες, έχουν εμπειρία εκπαίδευσης καθώς έχουν θητεύσει στις ειδικές δυνάμεις αλλά και σε σώματα ασφαλείας, ενώ στο παρελθόν είχαν προστατεύσει και το συλλαλητήριο του Χριστόδουλου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην διαδικασία με την οποία θα συγκροτηθεί η περιφρούρηση, καλώντας όσους πολίτες θέλουν να δηλώσουν εθελοντές και να συμμετάσχουν στις ομάδες περιφρούρησης να το κάνουν δίνοντας τα πλήρη στοιχεία τους.

Μιλώντας για την Πατριωτική Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «ΕΛ.ΛΑ.Σ» ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πολιτικό φορέα, χωρίς κομματική ταυτότητα, με διάφορα μέλη, μεταξύ αυτών και απόστρατους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Πατριωτικής Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛ.ΛΑ.Σ»:

«Αγαπητοί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Στα πλαίσια του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018, η Πατριωτική Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛ.ΛΑ.Σ», κατόπιν συνεννοήσεως με τους Οργανωτές θα αναλάβει την περιφρούρηση της εκδήλωσης.

Η επιτυχία του συλλαλητηρίου θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας στους απανταχού της Γης Έλληνες και Φιλέλληνες, ότι η Ελλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι όρθια στον αέναο αγώνα της για το Ωραίο, το Μεγάλο και το Αληθινό.

Διά του παρόντος κάνουμε έκκληση σε φίλους και γνωστούς να συμμετάσχουν χωρίς κομματική ταυτότητα παρέχοντας την βοήθειά τους στην εύρυθμη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Ήδη η Ομάδα εφέδρων καταδρομέων «ΟΔΕΥΩ» (ΟΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ) και μέλη της «Ασπίδας Εθνικής Σωτηρίας» θα συμμετάσχουν στην περιφρούρηση του Συλλαλητηρίου.

Σχετικές Οδηγίες για όσους πρόκειται να συμμετέχουν θα αποσταλούν τα επόμενα 24ωρα.

Για τη συγκρότηση των ομάδων περιφρούρησης απαιτείται η άμεση αποστολή των ονομάτων και τηλεφώνων σας.

Ο τελικός συντονισμός των ομάδων επιτήρησης θα γίνει έξωθι του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 11.30 της 4ης Φεβρουαρίου»

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…