Παράσταση – φόρος τιμής στον Γιάννη Ρίτσο "ταξιδεύει" στην Ευρώπη

Βραβευμένοι από την Unesco για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού εκτός Ελλάδας, ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, μετά τις παραστάσεις τους «Δεν φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...» για τον Νίκο Καζαντζάκη και «Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)» για τον Διονύσιο Σολωμό, επιστρέφουν με τη «Σονάτα του σεληνόφωτος (Venceremos)», μία παράσταση - φόρο τιμής στον Γιάννη Ρίτσο.

58d6ae4b1dc524cb518b46ca

Έχοντας στο ενεργητικό τους μία ευρωπαϊκή θεατρική πορεία (Βερολίνο, Ζυρίχη, Μόναχο, Παρίσι, Μόσχα, Λονδίνο), οι δύο καλλιτέχνες καταπιάνονται με τη «Σονάτα του σεληνόφωτος», ένα από τα αγαπημένα έργα του Γιάννη Ρίτσου από τη συλλογή της Τετάρτης Διάστασης, δημιουργώντας μία παράσταση, που κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 25 Μαρτίου, στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, ένα από τα σπουδαιότερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του κόσμου.  

Η παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Δουβλίνο, της Ελληνικής Κοινότητας στο Δουβλίνο και του Ιρλανδοελληνικού Συλλόγου και, στη συνέχεια, θα περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις της Ιρλανδίας. Κατόπιν, θα παρουσιαστεί στο Παρίσι, τη Μόσχα, την Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.  

Η παράσταση «Η σονάτα του σεληνόφωτος (Venceremos)» συνδυάζει την ποίηση του μεγάλου Έλληνα δημιουργού («Η σονάτα του σεληνόφωτος», «Εαρινή συμφωνία», «Ρωμιοσύνη») με κείμενα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Χαλίλ Γκιμπράν και άλλων σπουδαίων πνευμάτων της παγκόσμιας πνευματικής σκηνής.

Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου, θεατρική διασκευή – χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν. 

Ερμηνεύουν: Σοφία Καζαντζιάν, Μάριος Ιορδάνου.

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…