ΦΛ

Φωτεινή Λαμπρίδη

Το παρασκήνιο της παραίτησης στο ΒΗΜΑ – Μαξίμου, Μαρινάκης και απολύσεις «ανυπάκουων»

«Δαιμονοποιήσαμε τον Τσίπρα στην προσπάθεια μας να σώσουμε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ και τώρα ζούμε την απόλυτη κατάντια να πρέπει να γίνουμε αυλικοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

4147340

Ως «άγρια εβδομάδα» χαρακτηρίζουν την εβδομάδα που διανύουμε εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ, όπου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, μετά και την παραίτηση της διευθύντριας σύνταξης Δήμητρας Κρουστάλλη, η οποία κατήγγειλε «ασφυκτική πίεση» από το Μαξίμου, ύστερα από το ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο ίδιος ο Β. Μαρινάκης ο οποίος εξανάγκασε σε παραίτηση την Δ. Κρουστάλλη, αφού προηγουμένως είχε απαιτήσει να ζητήσει, με άλλο δικό της δημοσίευμα, δημοσίως συγγνώμη, κάτι που η κ. Κρουστάλλη αρνήθηκε να κάνει.

Πηγές λένε, ότι το Μαξίμου, πριν την παρέμβαση Μαρινάκη, είχε ζητήσει να απομακρυνθεί η κ. Κρουστάλλη από το κυβερνητικό ρεπορτάζ πλέον. Ο διευθυντής της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης φέρεται να το αρνήθηκε.

Θυμίζουμε ότι το Μαξίμου, έχει – επιβεβαιωμένα – απαιτήσει (και πετύχει) να αντικατασταθεί ο υπεύθυνος του κυβερνητικού ρεπορτάζ και σε άλλη μεγάλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Το ρεπορτάζ για τα διπλά βιβλία δημοσιεύθηκε παράλληλα από τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και Δημοκρατία. Ωστόσο το Μαξίμου, έχει εχθρικές σχέσεις πλέον με το δεύτερο έντυπο που αν και δεξιό, «παίζει» αντιμητσοτακικά. Θεώρησε ότι μπορούσε να παρέμβει στο ΒΗΜΑ, που έκανε και μεγαλύτερη ζημιά γιατί θεωρείται φιλοκυβερνητικό.

Τις τελευταίες ώρες, συζητιέται έντονα, ότι υπό πίεση βρίσκεται και ο Αντώνης Καρακούσης, ο άνθρωπος που είχε τοποθετήσει την Δ. Κρουστάλλη στη θέση της διευθύντριας σύνταξης. Φιλοκυβερνητικές πηγές και προσκείμενοι δημοσιογράφοι, διαρρέουν ότι θα απολυθεί και σημειώνουν ότι υπάρχει ένταση ανάμεσα στα στρατόπεδα Καρακούση και Παπαχρήστου των Νέων. Ο τελευταίος είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση «βίλα Τσίπρα», από την οποία ο κ. Καρακούσης είχε πάρει δημοσίως αποστάσεις.

«Ο Καρακούσης, είναι ο άνθρωπος, ο οποίος είχε εξαρχής διαφοροποιηθεί στο σχέδιο να έχουν τα έντυπα του Μαρινάκη (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, Παραπολιτικά) κοινή φιλοκυβερνητική γραμμή, κάτι που αρχικά φάνηκε να εξυπηρετεί και τον εκδότη», δηλώνει γνώστης της υπόθεσης. «Προφανώς κάτι άλλαξε στις σχέσεις Μαξίμου-Μαρινάκη και οι δημοσιογράφοι πιέζονται αφόρητα να ακολουθούν αποκλειστικά εντολές Μαξίμου» λέει δημοσιογράφος στο tvxs.gr.

Ο βαρύς πέλεκυς της λογοκρισίας της κυβέρνησης, ενόχλησε την πλειοψηφία των εργαζομένων στο BHMA, αλλά και στο αδελφικό έντυπο Τα Νέα, όπου επίσης σημειώθηκαν τριγμοί μετά την λογοκρισία του άρθρου της Έλενας Ακρίτα και την μετέπειτα παραίτησή της.

«Οι εργαζόμενοι είναι αναστατωμένοι», λένε. «Πέραν μιας μικρής μειοψηφίας δεξιών γύρω από γνωστό φιλο-κυβερνητικό δημοσιογράφο του εντύπου, οι υπόλοιποι – δεξιοί και κεντρώοι- θεωρούν πως αλλάζει βίαια η φυσιογνωμία των εντύπων που ήταν καταχωρημένα στον κεντρώο – δημοκρατικό τύπο και πως είναι εξευτελιστικό να λειτουργούν υπό την πίεση των τηλεφώνων του Μαξίμου».

«Δαιμονοποιήσαμε τον Τσίπρα στην προσπάθεια μας να σώσουμε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ», συμπληρώνει ένας εργαζόμενος στο συγκρότημα Μαρινάκη, «…και τώρα ζούμε την απόλυτη κατάντια να πρέπει να γίνουμε αυλικοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όταν εκδιώκεται μία συνάδελφος που δεν ανήκει μάλιστα καν στην αριστερά, -μάλιστα πριν λίγες μέρες έκανε συνέντευξη στον Μητσοτάκη- επειδή υπερασπίστηκε το ρεπορτάζ της, ή επειδή δεν ζήτησε συγγνώμη, φανταστείτε τι ζούμε!». Σημειώνεται ότι η κ. Κρουστάλλη είχε αρθρογραφήσει επανειλημμένως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους