Παρασκευόπουλος: Ωμό αίτημα της αντιπολίτευσης για παραγραφή της υπόθεσης Novartis

"Συνεχίζουμε να εξετάζουμε το θέμα της αρμοδιότητας της επιτροπής, ακόμα δεν έχουμε αποφανθεί", είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος μετά την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και κατήγγειλε ότι "το αίτημα της αντιπολίτευσης για διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης από τη Βουλή, είναι ένα ωμό αίτημα για παραγραφή".

NewsRoom 20/03/2018 | 22:05

"Η συζήτηση συνεχίζεται και μάλιστα έχουμε δηλώσει ότι καθ΄οδόν, όποια αποδεικτικά μέσα εισφέρονται, έγγραφα κλπ, κρατούνται για να εξεταστούν στη συνέχεια, με την απόφασή μας για το θέμα της αρμοδιότητας", είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε ότι είναι σαφές πλέον ότι "εάν πρώτα προχωρούσαμε στις αποδείξεις και μετά κρίναμε την αρμοδιότητα, θα είχαμε βάλει όλο το θέμα ανάποδα. Είναι σαν πρώτα να προχωράει η επιτροπή στην απόφαση, στην καταδίκη, στην αθώωση και μετά να γίνει η δίκη, για το εάν πρέπει κάποιος να αθωωθεί".

"Το σωστό είναι να προηγηθεί η διαδικασία για την αρμοδιότητα. Αν προκύψει αρμοδιότητα της Βουλής, σημαίνει ότι η Βουλή κρατά την υπόθεση και πάντως καταλήγει οπωσδήποτε στην αποσβεστική προθεσμία και στην παραγραφή εγκλημάτων για τα οποία έχει γίνει το διαβιβαστικό από την εισαγγελία. Εάν η Βουλή κρίνει τον εαυτό της αναρμόδιο στέλνει την υπόθεση στα δικαστήρια, όπου εκεί γίνεται διαλεύκανση, δηλαδή και ανάκριση, και έρευνα, και δίκη, και οι αθώοι αθωώνονται και οι ένοχοι καταδικάζονται. Όσο και αν οι λέξεις δεν βοηθούν να το καταλάβουμε, διαλεύκανση, φως και δικαιοσύνη, έχουμε μόνο εάν η υπόθεση πάει στη Δικαιοσύνη", είπε ο κ. Παρασκευόπουλος. Παράλληλα σημείωσε όμως ότι "η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να σταλεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Η πολιτική του είναι να γίνουν όλα σωστά, με βάση το σύνταγμα και τους νόμους, και βλέποντας τις συνέπειες στον ορίζοντα. Δικαιοσύνη σημαίνει δίκη. Βουλή σημαίνει εξάλειψη".

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος είπε ακόμη, ότι "το αίτημα της αντιπολίτευσης για διερεύνηση είναι ένα ωμό αίτημα για παραγραφή. Είναι ωμό αίτημα να κρατήσει η Βουλή την υπόθεση, οπότε τα αδικήματα είναι παραγεγραμμένα".

"Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στην αποχώρηση της αντιπολίτευσης. Η πρόσκληση των εμπλεκομένων είναι αναγκαία και για εξηγήσεις και για έκφραση γνώμης επί της αρμοδιότητας, αν έχουν άποψη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν", είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.