Παρασκευόπουλος και Παπαγγελόπουλος μιλούν για τη Δικαιοσύνη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Για τα φλέγοντα ζήτημα που ταλανίζουν το χώρο της Δικαιοσύνης μιλούν στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

5744182f1dc524de388b491c

Τόσο ο υπουργός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής ξεκαθάρισαν ότι στη Δικαιοσύνη δεν έχουν παρέμβει ουδέποτε.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με Πρόεδρο τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου εξετάζει τις «περιβόητες» καταγγελίες της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη περί παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και της Λαϊκής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταγγελίες αυτές στάθηκαν αφορμή για τη διεξαγωγή στη Βουλή συζήτησης με κεντρικό θέμα τη Δικαιοσύνη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μάλιστα είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για Τη Δικαιοσύνη με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Το HOT DOC και το koutipandoras.gr έχουν αποκαλύψει με πληθώρα δημοσιευμάτων την έκταση της υπόθεσης. Μάλιστα, έχουν αναφερθεί και σε όσα συμβαίνουν εξαιτίας της στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

Μιλώντας το Μάρτιο στην Επιτροπή, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε μνημείο υποκρισίας, ανακρίβειας και ψευδολογίας τόσο τις καταγγελίες της Τσατάνη για παρέμβασή του στο έργο της όσο και τις αιχμές για το θέμα των προαγωγών δικαστικών.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεδρίαση:

Αποφασισμένη η Κιόβεσι να λογοδοτήσουν για τα Τέμπη οι υπουργοί, ανεξάρτητα από την ασυλία τους στην Ελλάδα

Kovesi EP scaled 1

Αποφασισμένη η Κιόβεσι να λογοδοτήσουν για τα Τέμπη οι υπουργοί, ανεξάρτητα από την ασυλία τους στην Ελλάδα

Ερώτημα-βόμβα της Ευρωπαία Εισαγγελέα για άσκηση απευθείας διώξεων κατά πολιτικών προσώπων

Σε μια κλωστή κρέμεται η γενικευμένη σύρραξη στην Μ. Ανατολή εν αναμονή αποφάσεων για αντίποινα

νετ

Σε μια κλωστή κρέμεται η γενικευμένη σύρραξη στην Μ. Ανατολή εν αναμονή αποφάσεων για αντίποινα

Ανησυχία για την επόμενη μέρα στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν με δεκάδες…