Παρασκευόπουλος: Η Δικαιοσύνη πρέπει να ελέγχει τα "δώρα" στους πολιτικούς και όχι η Βουλή

Το σκεπτικό περί αναρμοδιότητας της Βουλής για τη διερεύνηση υποθέσεων δωροληψίας πολιτικών επανέλαβε στην Ολομέλεια ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

5ab16ab11dc52439328b4568

του Άγγελου Προβολισιάνου

Την αναρμοδιότητα της Βουλής για τα τυχόν αδικήματα των δέκα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis υποστήριξε για άλλη μια φορά από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. 

«Δεν είναι λογικό να λέμε ότι η δωροληψία είναι άσκηση καθήκοντος» σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι το να παίρνει ένας πολιτικός «δώρα» είναι αδίκημα που πρέπει να ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και όχι από το Κοινοβούλιο. «Έχουμε νομολογιακή στήριξη και τεκμηρίωση της θέσης ότι το αδίκημα της δωροληψίας δεν εμπίπτει στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών» ανέφερε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος παράλληλα ότι στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου υπήρξε αντίθετη απόφαση, αλλά τόνισε ότι υπάρχει και αντίθετη νομολογία.

Τόνισε δε ότι το προς ψήφιση πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την Προκαταρκτική Εξέταση του Novartis – Gate αποτελεί μια «νίκη της απονομής της Δικαιοσύνης, του Συντάγματος και του κράτους δικαίου», συμπληρώνοντας πως η Βουλή δείχνει ότι με το Σύνταγμα στο χέρι δεν φοβάται τη διαφθορά.

Ο λόγος που η Κωνσταντίνα δεν βλέπει τη Famagusta-Ο πατέρας της ήταν αγνοούμενος στην Κύπρο (video)

konstantina 640x426 1

Ο λόγος που η Κωνσταντίνα δεν βλέπει τη Famagusta-Ο πατέρας της ήταν αγνοούμενος στην Κύπρο (video)

Η σοκαριστική περιγραφήξ της από όσα έζησε σαν παιδάκι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο