Newsroom

Newsroom

Παρασκευόπουλος: Γνώριζα για τον δικαστή του ΣτΕ από το 2015

Τα γραφόμενα του Κώστα Βαξεβάνη επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος καθώς ο ίδιος παραδέχτηκε στη Βουλή πως γνώριζε από το Νοέμβριο του 2015 την υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ και της «ροζ αλληλογραφίας».

5809e21a1dc524d9148b4aad

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στη Βουλή στην παραγγελία πειθαρχικής εξέτασης για το θέμα του δικαστικού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αποκάλυψε πως η σχετική καταγγελία είχε φτάσει στο γραφείο του πριν από ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2015.

Τότε, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε στείλει έγγραφο στον πρόεδρο του ΣτΕ και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

«Η θέση μου ήταν πολύ δύσκολη. Η υπόθεση μου είχε τεθεί υπόψη τον Νοέμβρη του 2015 επισήμως από δικαστική αρχή. Έστειλα έγγραφο στον πρόεδρο του ΣτΕ και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τους έλεγα ότι μου τέθηκε υπόψη έγγραφο προφανώς από υποκλοπή και ότι δεν έχει προκληθεί σκάνδαλο στη Δικαιοσύνη ώστε να χρήζει παρέμβασης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος προκειμένου να εξηγήσει γιατί δεν ενήργησε νωρίτερα.

Όπως έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης, μπορεί οι συνομιλίες να ήταν ροζ αλλά το πειθαρχικό παράπτωμα δεν είχε να κάνει με το ερωτικό σκάνδαλο. Στις συνομιλίες αποδεικνυόταν πως ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ παρέδωσε τη βαθμολογία της εξεταζόμενης ερωμένης στην ίδια, παραβαίνοντας κανόνες μυστικότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προκύπτει από την ηλεκτρονική αλληλογραφία πως συζητούσαν για δικαστικά θέματα, για συναδέλφους τους και για βαθμολογίες διαγωνισμού για την είσοδο νέων δικαστών στο ΣτΕ.

Αυτό ακριβώς φέρεται να στάθηκε και η αιτία που οι δύο δικαστές, με πρώτο και λόγο της θέσης του, τον αντιπρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου, βρίσκονται εκτεθειμένοι απέναντι σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους που φέρονται να τους ασκούν πιέσεις για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με την καταγγελία του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου.

Επί ένα χρόνο λοιπόν, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αν και γνώριζε, δεν έκρινε σκόπιμο να διατάξει διακριτική πειθαρχική έρευνα γι’ αυτό προβάλλοντας ως αιτία τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Με αυτόν όμως τον τρόπο, φαίνεται πως ο υπουργός κοιτάει το δέντρο αλλά χάνει το δάσος. Η στάση του αυτή, φαίνεται να θυμίζει τη στάση που κράτησαν Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου συρταριάζοντας τη Λίστα Λαγκάρντ επειδή, όπως υποστήριζαν, αποτελούσε μη νόμιμο αποκτηθέν προϊόν.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Όταν γενικεύθηκε το θέμα και δημοσιοποιήθηκε ακόμη και από βουλευτή και από αρθρογραφία, δεν υπήρχε πια θέμα σκανδάλου στη Δικαιοσύνη και προσωπικών δεδομένων διότι τα στοιχεία αυτά είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί. Έκανα δύσκολη κίνηση. Πρόσεξα το κείμενο της παραγγελίας μου να μην αναφέρεται στην προσωπική ζωή. Κινήθηκα με βάση όχι την σκοπιμότητα, αλλά την νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

Διαβάστε σχετικά: Η τέχνη λείανσης του αυγού

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.