Παρασκευόπουλος: Εξώδικα για ψευδείς ισχυρισμούς ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με νόμο του

Μετά την αναφορά μερίδας ΜΜΕ αλλά και στελεχών της ΝΔ σε «αποφυλάκιση του βιαστή στα Πετράλωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου»

paraskeuopoulos

Με εξώδικα απαντά ο Νίκος Παρασκευόπουλος σε όσους επιχείρησαν να τον στοχοποιήσουν στην υπόθεση βιασμού στα Πετράλωνα, διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες περί αποφυλάκισης του βιαστή το 2020 με τον «νόμο Παρασκευόπουλου».

Ο συγκεκριμένος δράστης που ακόμα παραμένει ασύλληπτος, σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταδικαστεί για βιασμό σε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών και μπήκε στη φυλακή στις 17 Αυγούστου 2015.

Αποφυλακίστηκε στις 14 Αυγούστου 2020, με το υπ’ αριθμ. 149/13-8-2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, «σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 προϊσχύσαντος ΠΚ», αφού εξέτισε τέσσερα (4) έτη, πέντε (5) μήνες και ένδεκα (11) ημέρες και του υπολογίστηκαν ευεργετικά 935 ημέρες («μεροκάματα»).

Βάσει των παραπάνω πληροφοριών, προκύπτει ότι δεν αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου ή οποιονδήποτε ανάλογο αποσυμφορητικό νόμο αλλά με τις κοινές διατάξεις του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση.

Στην περίπτωσή του απαιτούνταν τα 3/5 της ποινής (μικτά, δηλαδή με μεροκάματα) και τουλάχιστον το 1/3 (πραγματικά, δηλαδή να μείνει στη φυλακή). Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν ακριβώς έτσι από το έτος 1996, από το ν. 2408/1996.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας (2019) απαιτεί μεγαλύτερο μέρος πραγματικής έκτισης της ποινής, δηλ. τα 2/5 (αντί για το 1/3 του προϊσχύσαντος ΠΚ), γι’ αυτό και δεν εφαρμόστηκε σ’ αυτή την περίπτωση αφού είναι αυστηρότερος.

Καιρός: Τελικά έχουμε όντως καύσωνα – Η απάντηση Μαρουσάκη με το «διάγραμμα αλήθειας»

καιρός καύσωνα

Καιρός: Τελικά έχουμε όντως καύσωνα – Η απάντηση Μαρουσάκη με το «διάγραμμα αλήθειας»

Ο καιρός είναι κάτι παραπάνω από ζεστός, υπάρχει ωστόσο και η ερμηνεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη