Παρασκευόπουλος: Δεν σημαίνει απόλυση, η ρύθμιση για ανάπηρους ισοβίτες

Από τον ιατρό του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας θα γίνεται η πιστοποίηση της αναπηρίας και όχι από τον ιατρό των φυλακών σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

1 1017

Από τον ιατρό του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας θα γίνεται η πιστοποίηση της αναπηρίας και όχι από τον ιατρό των φυλακών σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Επιπρόσθετα ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε πως η ρύθμιση για την κατ’ οίκον έκτιση ποινής σε ισοβίτες λόγω αναπηρίας τους «δεν εισάγει απόλυση, αλλά άλλο τρόπο έκτισης της ποινής. Σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται εξαγνισμό, άφεση και δεν μειώνεται η μομφή που έχει εναποτεθεί στους καταδικασθέντες».

Εν τω μεταξύ έγινε δεκτή εν μέρει από την κυβέρνηση η τροπολογία για την κατάργηση του νόμου για τις κουκούλες ενώ παραμένει υποχρεωτική η λήψη DNA.
Ο υπουργός, δήλωσε ότι αποδέχεται με κάποιες αλλαγές την τροπολογία που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσαν να μην είναι υποχρεωτική η λήψη DNA από συλληφθέντες, ενώ έκανε δεκτό τον πυρήνα της για την κατάργηση του νόμου για τις κουκούλες
Δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Η θέση μου είναι ότι η σχετική ρύθμιση πρέπει να καταργηθεί ως λόγος επιβάρυνσης της ποινής. Θα πρέπει όμως να διατηρηθεί στην περίπτωση που το έγκλημα είναι η ληστεία»
Για την λήψη DNA τόνισε: «η θέση ότι δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η λήψη DNA δεν βρίσκει σύμφωνο το Υπουργείο. Πρέπει να είναι υποχρεωτική η λήψη DNA. Nα γίνεται όμως με τρόπο που θα σέβεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, να υπάρχει τεχνικός σύμβουλος και εντολή εισαγγελικού οργάνου».

(φωτο Κονταρίνης eurokinisi)

ΚΚΕ: Παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές – «Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ»

kke 1

ΚΚΕ: Παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές – «Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, ο…

Το σατανικό σχέδιο μητέρας: Κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

boy 926103 640

Το σατανικό σχέδιο μητέρας: Κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Ο άντρας, που φώναζε για την αθωότητά του, δικαιώθηκε έπειτα από 8 χρόνια και έφτασε…