Παραπληροφόρηση του Mega για τους εργαζόμενους στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη (video)

Μπορεί μια 48ωρη απεργία να κλείσει ένα σχολείο σχεδόν 100 ετών;

1243722 495856700510041 1813115986 o

Η είδηση πως ένα από τα ιστορικότερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στο άδοξο τέλος τους, έκανε, όπως ήταν φυσικό τον γύρο των μέσων ενημέρωσης.

Μόνο που η είδηση, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν «έπαιξε» μόνη της.

Χαρακτηριστική περίπτωση το Mega, αλλά και άλλα μέσα του ίδιου ομίλου, που σε ρεπορτάζ που προσομοίαζε περισσότερο σε διαφημιστικό μεσιτικού γραφείου για την πώληση του -ομολογουμένως εντυπωσιακού- κτηριακού συγκροτήματος του σχολείου στα Σπάτα, έσπευσε να ρίξει την ευθύνη για το κλείσιμο ενός σχολείου με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα, στους απλήρωτους εκπαιδευτικούς του σχολείου. 

Ας δούμε λοιπόν το βίντεο του Mega, εφιστώντας την προσοχή στο τελευταίο μέρος του (αυτό που δεν μοιάζει με μεσιτεία, αλλά με υπαγορευμένη αναπαραγωγή):

«Από το τσουνάμι των χρεών δεν γλύτωσε ούτε η κατοικία της ιδιοκτήτριας τον περασμένο Φεβρουάριο. Η καθυστέρηση δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς μόλις ξέσπασε η πανδημία έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

Το σχολείο ήταν αδύνατο να οργανώσει μαθήματα εξ αποστάσεως καθώς οι εκπαιδευτικοί απεργούσαν κι έτσι σταμάτησαν και οι πληρωμές διδάκτρων από τους γονείς», ανέφερε το ρεπορτάζ.

Μόνο που τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι, αφού οι μοναδικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν μετά το τέλος της καραντίνας και αφού είχαν ανοίξει τα σχολεία. 

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές προχώρησαν σε μια (και μόνο μια) καθόλα νόμιμη 48ωρη απεργία στις 9 και 10 Ιουνίου, με την κάλυψη της ΟΙΕΛΕ, η οποία παρεμπιπτόντως, είχα καταγγείλει τρομοκρατικές μεθόδους από τη διοίκηση κατά των εκπαιδευτικών που είχαν την πρόθεση να απεργήσουν.

Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν τα εσωτερικά του σχολείου αντιλαμβάνονται ότι η 48ωρη απεργία των καθηγητών αποτέλεσε κατάκτηση των εργαζομένων, καθώς εδώ και δεκαετίες οι έννοιες του συνδικαλισμού, ή έστω και των ενώσεων καθηγητών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο ήταν κάτι σαν απαγορευμένοι καρποί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν όσους τολμήσουν να τους δοκιμάσουν στην… «έκπτωση» από τον «παράδεισο» των Σπάτων.

Για την ιστορία πάντως να αναφέρουμε ότι το ρεπορτάζ του Mega μάλλον το διαψεύδει η ίδια η πρόεδρος του σχολείου κ. Κατερίνα Ζηρίδη, η οποία σε επιστολή της προς τους γονείς στις 8 Ιουνίου (μία ημέρα πριν την 48ωρη απεργία δηλαδή) ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν το σχολείο μας ήταν από τα πρώτα στην Ελλάδα που παρείχαν στους μαθητές και τις μαθήτριές του εξ αποστάσεως εκπαίδευση- έτσι και τώρα, με προσεκτικά βήματα, θετική προαίρεση και απόλυτη προτεραιότητα το καλό των παιδιών μας, προσπαθούμε να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…