Παραπέμπονται σε δίκη απεργοί ναυτεργάτες

Για επιχείρηση τρομοκρατίας κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την παραπομπή σε…

Για επιχείρηση τρομοκρατίας κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την παραπομπή σε δίκη ναυτεργατών που συμμετείχαν σε απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΠΝΟ.

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των Ναυτεργατών στην Πορθμειακή γραμμή Θάσου – Καβάλας που για άλλη μια φορά οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με αβάσιμες, αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Η δίωξη αφορά απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΠΝΟ του 2010 στις οποίες απήργησαν τα πληρώματα των πλοίων στην παραπάνω Πορθμειακή γραμμή και στις οποίες απεργίες συμμετείχαν σύσσωμοι οι Ναυτεργάτες σε όλη την χώρα και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Στην Πορθμειακή γραμμή της Θάσου – Καβάλας έχει συγκροτηθεί τα τελευταία χρόνια εργοδοτικό – εφοπλιστικό γκέτο που απειλεί, εκφοβίζει και τρομοκρατεί τους Ναυτεργάτες και δρα όχι μόνο ανεξέλεγκτα αλλά έχει και την ανοχή των επίσημων αρχών όπως είναι οι λιμενικές αρχές που καλύπτουν τις αντεργατικές και αυταρχικές δράσεις των εφοπλιστών και ειδικότερα του πλοιοκτήτη Μητσόπουλου.

Η ΠΕΝΕΝ επανειλημμένα έχει καταγγείλει σειρά αυθαιρεσιών των πλοιοκτητών αυτών χωρίς ωστόσο έως τώρα να έχει παρθεί κανένα μέτρο τόσο από το ΥΝΑ όσο και από τα τοπικά Λιμεναρχεία.

Η παραπομπή σε δίκη δεκάδων Ναυτεργατών και άλλων εργαζομένων στις 27/10/2014 δεν πρόκειται να οδηγήσει όπως επιδιώκουν οι εμπνευστές της δικαστικής δίωξης ούτε σε παραίτηση από την διεκδίκηση λύσεων στα δίκαια αιτήματα ούτε σε παραίτηση από τους αγώνες που επιβάλλεται να αναπτυχθούν και να κλιμακωθούν για να αντιμετωπισθεί η αντεργατική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.»

Τέλλογλου και Κουκάκης κλήθηκαν να καταθέσουν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στον Ντογιάκο

Τέλλογλου και Κουκάκης κλήθηκαν να καταθέσουν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στον Ντογιάκο

Μέσω του Twitter, οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Τάσος Τέλογλου, αναφορικά με την εξέλιξη της…

Η Χρύσπα ενάντια στην ομοφοβία: «Τι σημαίνει άνδρας ή γυναίκα; Δεν διαχωρίζω τα ερωτικά γούστα»

Η Χρύσπα ενάντια στην ομοφοβία: «Τι σημαίνει άνδρας ή γυναίκα; Δεν διαχωρίζω τα ερωτικά γούστα»

Η τραγουδίστρια απάντησε για το φλερτ, την πίστα και τις παραβιαστικές συμπεριφορές.

Καβάλα: Αστυνομικός συνελήφθη αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μετανάστες

Καβάλα: Αστυνομικός συνελήφθη αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μετανάστες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας ο αστυνομικός πραγματοποίησε «βολές εκφοβισμού» - Σε βάρος του, σχηματίστηκε…