Newsroom

Newsroom

Παραπέμπουν σε δίκη για διαφθορά τον Φρέντι Μπελέρη

«Παραβιάζεται το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας» λένε διπλωματικές πηγές

beleris 1

Παραπέμπεται σε δίκη με στημένο κατηγορητήριο ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος παραμένει κρατούμενος από τις Αλβανικές Αρχές που αρνήθηκαν με πρωτοφανή άρνηση όλα τα αιτήματά του για αποφυλάκιση και ειδική άδεια προκειμένου να ορκιστεί.

Η Ειδική Εισαγγελία έστειλε τον φάκελο του Μπελέρη προς εκδίκαση στο Ειδικό Δικαστήριο και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Φρέντι Μπελέρης κατηγορείται για το ποινικό αδίκημα της «Ενεργητικής διαφθοράς σε εκλογές», σε συνεργασία, που προβλέπεται από τα άρθρα 328 και 25 του Ποινικού Κώδικα Αλβανίας. Με τις ίδιες κατηγορίες παραπέμπεται σε δίκη και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους διπλωματικούς κύκλους, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να εκφράζει σοβαρές ανησυχίες.

Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, οι κινήσεις της αλβανικής πλευράς ουσιαστικά προεξοφλούν την έκβαση της διαδικασίας, παραβιάζουν το δικαίωμα του κ. Μπελέρη σε δίκαιη δίκη και το τεκμήριο της αθωότητας.

Η Αλβανία ως υποψήφια για κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα τα παραπάνω, λένε διπλωματικές πηγές.

Η ελληνική πλευρά επισημαίνει πως οι αρχές της Αλβανίας συνεχίζουν να στερούν από τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας το πολιτικό του δικαίωμα να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες.

 

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…