Παράνομο το motocross στην Πάρνηθα - Θα επιβληθούν ποινές στους παραβάτες;

O αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δρυμού Πάρνηθας, Γιάννης Στάμου, μιλώντας στο documentonews.gr απάντησε στο ερώτημα αν επιτρέπεται το motocross εντός του δρυμού μετά τις εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου με την σύζυγο του πρωθυπουργού πάνω σε μηχανή enduro ενώ η χώρα μετρά εκατόμβες νεκρών από την πανδημία.

Άγγελος Προβολισιάνος 02/12/2020 | 13:45

«Απαγορεύεται το motocross εντός του δρυμού και εννοείται στο βουνό της Πάρνηθας, όπως επίσης απαγορεύεται κάθε τροχοφόρο όπου υπάρχουν μπάρες», είναι η απάντηση του κ. Στάμου για το ζήτημα που προκάλεσε σάλο στα social media, με αρκετούς χρήστες να επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι παράνομη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο γενικός διευθυντής του ελληνικού παραρτήματος της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, έκανε λόγο για «λάθος μήνυμα». «Προφανώς και ένα τέτοιο μήνυμα δεν συνάδει με αυτό που θέλει να αναδείξει εδώ και πολλούς μήνες ο υπουργός Περιβάλλοντος» είπε ο κ. Χαραλαμπίδης και πρόσθεσε: «Αν βέβαια το κάνει κάποιο σημαίνον πρόσωπο για τη δημόσια ζωή, είναι διπλά λάθος».

Να σημειωθεί ότι το documentonews.gr από χθες έχει επικοινωνήσει με το Δασαρχείο Πάρνηθας, το οποίο είναι αρμόδιο για τις ποινές που επιβάλλονται στους παραβάτες. Ο υπάλληλος που βρισκόταν σε υπηρεσία χαρακτήρισε παράνομο το motocross, αλλά μας παρέπεμψε στην δασάρχη, η οποία είχε σχολάσει.