Παράνοια! Μοίρασαν δημοτικό σχολείο σε δύο χωριά την ώρα που υπάρχει καινούριο κτίριο

Η παράνοια στην Ελλάδα δεν έχει όρια και αυτό αποδεικνύεται από καταγγελία της πολιτευτού Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλικής Δημητράντζου,…

Η παράνοια στην Ελλάδα δεν έχει όρια και αυτό αποδεικνύεται από καταγγελία της πολιτευτού Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλικής Δημητράντζου, την οποία μετέτρεψε σε Ερώτηση ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Τερενς Κουίκ. Καταγγελία που αφορά Δημοτικό Σχολείο, μοιρασμένο απαράδεκτα σε δύο κτίρια των χωριών Αχινού και Καραβόμυλου Φθιώτιδας, τη στιγμή που υπάρχει καινούριο κτίριο –  Σχολείο εκεί και παραμένει κλειστό!

Διαβάστε την ερώτηση του Τέρενς Κουίκ:

 «Όπως με πληροφορεί η Πολιτευτής Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλική Δημητράντζου, τα δημοτικό σχολείο Αχινού- Καραβόμυλου  το οποίο είναι μοιρασμένο σε δύο χωριά και σε δύο διαφορετικά κτίρια (λόγω ίσως αριθμού τους), προφανώς είναι μία ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία αυτής της χώρας και του εκπαιδευτικού της συστήματος!!!

 

  Στην Ανατολική Φθιώτιδα  λοιπόν υπάρχει ένα Δημοτικό Σχολείο που οι μισές τάξεις στεγάζονται στον Αχινό και οι άλλες  στον Καραβόμυλο… Συγκεκριμένα η Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη Δημοτικού κάνει μάθημα στο κτίριο του Αχινού, ενώ οι υπόλοιπες τάξεις στο κτίριο του Καραβόμυλου!

 

  Εκτός από τον διευθυντή και πιθανόν κάποιους δασκάλους  που κάνουν  βόλτες από το ένα κτίριο στο άλλο, γονείς που έχουν δύο παιδιά σε διαφορετικές τάξεις καταγγέλλουν, ότι κάθε πρωί κάνουν αγώνα δρόμου για να προ-λάβουν το κουδούνι στο ένα ή στο άλλο σχολείο!!!

 

   Στην περιοχή τους όμως  έχει ήδη κατασκευαστεί  ένα υπερσύχρονο κτίριο Σχολείου, το οποίο δεν παραδίδεται στους μαθητές για άγνωστο λόγο, ενώ οι γονείς και οι 109 μαθητές της περιοχής  είχαν την ελπίδα και την διαβεβαίωση των υπευθύνων (όπως υποστηρίζουν) πως φέτος θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά στο νέο σχολείο, αλλά μάταια…. Για άγνωστους λόγους αυτό δεν συνέβη και το ολοκαίνουργιο σχολείο παρέμεινε κλειστό.

 

  Οι γονείς ανησυχούν ιδιαίτερα και δικαιολογημένα για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους, αφού κυρίως το κτίσμα που στεγάζει την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη τάξη στον Αχινό είναι  σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ στο προαύλιο υπάρχει και ένας μεγάλος τοίχος  με υποστυλώματα –σκαλωσιές-για να μην καταρρεύσει  και οι μαθητές κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή!!!

 

  Οι αίθουσες του σχολείου έχουν χτιστεί το 1930 δηλαδή 84 χρόνια πριν και δύσκολα εκ τούτου θα αντέξει σε άλλη χρήση ή κάποιο σεισμό όπως με πληροφόρησαν!!

 

  Οι γονείς οργανώνουν άμεσα κινητοποιήσεις  απαιτώντας μετεγκατάσταση στο καινούργιο σχολείο που είναι έτοιμο και το έχουν αφήσει οι αρμόδιοι κλειστό για να «σκουριάζει» με τα λεγόμενά τους,  ενώ τα παιδιά τους κινδυνεύουν και ταλαιπωρούνται   ξοδεύοντας  τις πολύτιμες σχολικές τους αναμνήσεις σε σχολεία που μόνο απογοήτευση δημιουργούν, σε όποιον τα αντικρίζει.

 

Ερωτώ λοιπόν:

 

1. Σε περίπτωση τραυματισμού μαθητή που φοιτά στο εν λόγω σχολείο, ποιος θα δώσει λόγο στη δικαιοσύνη, μηχανικός ή υπουργός και ποιος συγκεκριμένα για να γνωρίζουμε ποιος έχει την καίρια ευθύνη έναντι του νόμου;

 

2. Έχετε προβεί σε έλεγχο ασφάλειας των σχολικών κτιρίων αυτών, ως οφείλετε και αν ναι ποιος μηχανικός υπογράφει την καταλληλότητά τους και την ασφάλειά τους σε χρήση τους ή  περίπτωση σεισμού;

 

3. Είναι λογικό να μοιράζονται μαθητές της ίδιας οικογένειας σε δύο κτίρια και να τρέχουν να προλάβουν αγχωμένοι μαζί με τους γονείς να διανύσουν απόσταση χιλιομέτρων διακινδυνεύοντας,  ώστε να είναι εγκαίρως στο σχολείο τους;

 

4. Για ποιο λόγο δεν μεταφέρονται οι μαθητές στο καινούριο σχολικό κτίριο άμεσα;;; Θα δώσετε επιτέλους λύση στα σημαντικά προβλήματα τούτα»;

Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Η ξαφνική υποστήριξη της Ελληνικής Λύσης στα κυβερνητικά σχέδια για την άλωση των ανεξάρτητων αρχών,…