Newsroom

Newsroom

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με κρύο, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, τονίζοντας ωστόσο ότι θα υπάρξει εξασθένιση των φαινομένων από το μεσημέρι.

EK Xionia 1

Συγκεκριμένα, η πρόγνωση της ΕΜΥ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κάνει λόγο για χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της χώρας, έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακά, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια της χώρας και θα έχουν εξασθενήσει. Ωστόσο, το κρύο θα παραμείνει, καθώς ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές προς τα… πάνω, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα βόρεια. Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σημειώνει στην πρόγνωσή της ότι στα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας θα σημειωθούν καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται -γενικά- αίθριος καιρός.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά αναφέρονται τα 400 μέτρα ως όριο). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά το πρωί 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από μηδέν εώς 8 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας

Μακεδονία – Θράκη: Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία αναμένεται να είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δυτική Ελλάδα – Νησιά Ιονίου – Ήπειρος: Αναμένεται να εκδηλωθούν ίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά / Πελοπόννησος – Θεσσαλία – Εύβοια: Αρχικά θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Bαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν όρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολικό Αιγαίο – Δωδεκάνησα: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στα νότια νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

603

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

Όσα είπε η δικηγόρος της αδελφής του θύματος Κική Πακιρτζίδου - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.