Παραμένουν καταζητούμενοι οι συνεργάτες του Βγενόπουλου, παρά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης στην Ελλάδα

Αναβολή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορούμενων συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου και παραπομπή της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στο Κακουργιοδικείο, έδωσε εκ νέου σήμερα Τρίτη η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας Σοφία Χατζηκυριάκου.

577237541dc524d04c8b49dd

Το γεγονός αυτό σημαίνει, όπως άλλωστε επεσήμανε και η Δικαστής της Λευκωσίας, ότι η αρχειοθέτηση της υπόθεσης που αφορά την απομείωση της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας που έγινε από την αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών Αθηνάς Θεοδωροπούλου πριν από περίπου μια εβδομάδα, δεν ανατρέπει την απόφαση για έκδοση των συνεργατών του Βγενόπουλου στην Κύπρο, την οποία έχει εκδόσει ο Άρειος Πάγος από τις 15 του περασμένου Απριλίου και ως εκ τούτου τα διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους πρέπει να εκτελεστούν.

Τη θέση της Δικαστή υποστήριξε εξάλλου και ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου Κώστας Κληρίδης ο οποίος παρέστη στην υπόθεση εκ μέρους της κατηγορούσας Αρχής. Ο Κληρίδης διαφώνησε με τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισης των Μπουλούτα και Φόρου, περί ύπαρξης δεδικασμένου λόγω της έκδοσης κάποιας διάταξης από αντεισαγγελέα, καθιστώντας απολύτως σαφές ότι δεν δημιουργείται κανένα τετελεσμένο από την απόφαση αρχειοθέτησης, ούτε βεβαίως υφίσταται ακυρότητα των ενταλμάτων.

Συνεχή ερωτήματα στην Ελλάδα

Αυτό που επιπλέον προέκυψε από τη διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας είναι ότι οι Κύπριοι έχουν επανειλημμένως αποτανθεί στις ελληνικές Αρχές ρωτώντας γιατί δεν έχουν ακόμη συλληφθεί οι καταζητούμενοι συνεργάτες του Βγενόπουλου. Ο Γενικός Εισαγγελέας μάλιστα ανάφερε ότι το κυπριακό υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε επιστολή στις ελληνικές Αρχές ζητώντας πληροφόρηση, αλλά έλαβε απάντηση ότι οι αναζητήσεις δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα και ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται, ενώ, όπως είπε, και ο ίδιος προέβη σε προσωπικές παραστάσεις για το ζήτημα.

Η Δικαστής Σοφία Χατζηκυριάκου επεσήμανε από την πλευρά της ότι η υπόθεση δεν μπορεί να εκκρεμεί επ` άπειρον και ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι παραστάσεις προς της ελληνικές Αρχές για εκτέλεση των ενταλμάτων.

Γεγονός είναι πάντως ότι μετά και την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η οποία είχε αρχειοθετήσει άλλη υπόθεση που αφορά τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τις δραστηριότητές του στην Κύπρο, αναμένονται νέες εξελίξεις.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…