Παραμένουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι απολυμένες καθαρίστριες

Αποφασισμένες να περάσουν τη νύχτα έξω από το υπουργείο Οικονομικών είναι οι καθαρίστριες οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Οι…

katharistries 5

Αποφασισμένες να περάσουν τη νύχτα έξω από το υπουργείο Οικονομικών είναι οι καθαρίστριες οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Οι καθαρίστριες συγκεντρώνονται έξω από το υπουργείο έχοντας φέρει μαζί τους μαζί τους φουσκωτά στρώματα και υπνόσακους. Σε ανακοίνωσή του δήλωσαν πως έχουν αποφασίσει κλιμάκωση του αγώνα τους και πως “από την Τετάρτη 07.05.2014 ξεκινάμε καθιστική διαμαρτυρία, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Καραγεώργη Σερβίας 10 και καλούμε όλους τους απολυμένους, τους άνεργους, όσους και όσες αντιστέκονται στις απολύσεις της Κυβέρνησης και της Τρόικας, να συμπαρασταθούν στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά, εδώ και 8 μήνες”.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συνεχίζει να στηρίζει το δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Παιδείας, οι οποίες από τις 18/9/2013 βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στις 18/5/2014 λήγει η προθεσμία για την οριστική απόλυσή τους.

Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ καλεί «όλους τους απολυμένους συναδέλφους, εργαζομένους και ανέργους, συνδικαλιστές και μη», καθώς όσους αντιδρούν στην πολιτική, όπως λέει, του μνημονίου, να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των καθαριστριών, που κλιμακώνεται από την Τετάρτη 7 Μαΐου καθιστική διαμαρτυρία διαρκείας και στήσιμο σκηνών, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.