Newsroom

Newsroom

Παραμάγαζο του Άδωνη Γεωργιάδη το Δημόσιο

Του Μάριου Αραβαντινού 

georgiadis 14

Του Μάριου Αραβαντινού 

Η φράση «απίστευτο αλλά αληθινό» έχει αρχίσει να χάνει το νόημά της στην Ελλάδα του 2014, ιδίως όταν μιλάμε για τα στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά, τα οποία δεν διστάζουν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει αντιμετωπίζοντας τους απλούς πολίτες, ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Τα παραπάνω φιλοσοφικά, βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση του Άδωνη Γεωργιάδη και της κυρίας Βασιλικής Κατραβά, η οποία εργάζεται στο γραφείο του, στο υπουργείο Υγείας, είναι παράλληλα διορισμένη εδώ και περίπου έναν μήνα, στην Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, είναι συνεργάτης του υπουργού εδώ και τουλάχιστον μια 15ετία και παράλληλα εμφανίζεται να καταθέτει σε δικαστικές Αρχές για λογαριασμό του, ως συνεργάτης του.

Η γραμματέας του υπουργού και τα πληρωμένα ταξίδια

Όπως προκύπτει από αποφάσεις του υπουργείου Υγείας όλα τα έξοδα της συγκεκριμένης υπαλλήλου καλύπτονται από το ελληνικό Δημόσιο, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εγκρίνουν όλες τις δαπάνες της κας Κατραβά για τη συμμετοχή της  σε επίσημες αντιπροσωπείες του υπουργείου Υγείας με την ιδιότητα της «γραμματέως υποστήριξης» του κ. Γεωργιάδη σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την συμμετοχή του υπουργού Υγείας στις εργασίες τους στις Βρυξέλλες.

Ενδεικτικά στις 15 Ιανουαρίου 2014 εγκρίθηκε για λογαριασμό της Βασιλικής Κατραβά ποσό 1.035 ευρώ για συμμετοχή της σε ομιλίες του Άδωνη Γεωργιάδη στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα αφορούσε, όπως προκύπτει από την απόφαση «εκφώνηση ομιλίας από τον  κ. Υπουργό για τις προτεραιότητες της Προεδρίας στις 22/01/14, στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Περιβάλλον, τη Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια Τροφίμων, καθώς και για τη συμμετοχή του κ. Υπουργού ως βασικού ομιλητή στις εργασίες του Συνεδρίου Equity Action, στις 23/01/14, που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες».

Το συγκεκριμένο ταξίδι διήρκησε, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση τρεις ημέρες (21-23 Ιανουαρίου) και στο συνολικό ποσό των 1.035 ευρώ περιλαμβάνονταν αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και ημερήσια αποζημίωση ύψους 140 ευρώ, ενώ το ελληνικό Δημόσιο και ο ΕΟΦ πλήρωσαν για συνολικά οκτώ υπαλλήλους, πλην του υπουργού.

Σε άλλη απόφαση, το υπουργείο Υγείας, εμφανίζεται να πληρώνει για λογαριασμό της κας Κατραβά συνολικό ποσό 744,38 ευρώ για τη μετάβαση της, μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη και πάλι στις Βρυξέλλες για το διήμερο 17-18 Μαρτίου όπου ο υπουργός θα συμμετείχε ως ομιλητής στις εργασίες του συνεδρίου που διοργάνωνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τίτλο “Health in Europe – Making it fairer”. Σε αυτό το ταξίδι μάλιστα, η γραμματέας του κ. Γεωργιάδη διέμεινε για μια νύχτα, σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, μαζί με τον υπουργό, ενώ όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο του υπουργείου Υγείας βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες μαζί του και στο Λονδίνο.

Πληρώνουμε ιδιωτική υπάλληλο

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, για την οποία λογικά, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, ότι πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος, είναι σύμφωνα με παραδοχή του υπουργού Υγείας, ιδιωτική υπάλληλος και όχι δημόσια. Αυτή μάλιστα είναι η ιδιότητα, με την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης τη διόρισε μόλις τον περασμένο Μάρτιο ως μέλος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, χωρίς όμως το σχετικό ΦΕΚ να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτήν. Η κα Κατραβά είναι εν ολίγοις γραμματέας του υπουργού και μέλος της Αρχής παράλληλα, πράγμα το οποίο δημιουργεί σοβαρό ηθικό, αν όχι και οικονομικό, θέμα για τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από σχετική ερώτηση της βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με το επώνυμο Κατραβά (πιθανόν Ανέτ), εμφανίζεται ως εξωτερική συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, ιδιωτική υπάλληλος της θυγατρικής της γερμανικής εταιρίας GIZ, η οποία έχει αναλάβει έργα «μεταρρύθμισης του τομέα δημόσιας υγείας» στη χώρα μας. Η βουλευτής εύλογα διερωτάται, στην ερώτησή της την οποία κατέθεσε χθες Τρίτη και μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ, αν η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει κάποια συγγενική σχέση με τη Βασιλική Κατραβά. 

Οι σχέσεις Κατραβά – Γεωργιάδη

Η αγαστή συνεργασία της Βασιλικής Κατραβά με τον Άδωνη Γεωργιάφη και οι φιλικές σχέσεις που φαίνεται να έχουν οι δυο τους, διαρκούν εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, τουλάχιστον από το 1999. Την περίοδο εκείνη, η κα Κατραβά εμφανίζεται να καταθέτει στο ταμείο της εταιρίας «Ελληνική Αγωγή» που ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ιδρύσει το 1997, ποσό 600 χιλιάδων δραχμών και να λαμβάνει 60 εταιρικά μερίδια.

Όταν το 2007 ο κ. Γεωργιάδης εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη, η Βασιλική Κατραβά, η οποία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τον ΛΑ.Ο.Σ., ενώ το 2009 υπήρξε υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθήνας με το ίδιο κόμμα, ανέλαβε τη διαχείριση της εταιρίας «Ελληνική Αγωγή» και μάλιστα ως διαχειρίστρια υπογράφει και τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρίας για το οικονομικό έτος 2011, ενώ ο νέος ισολογισμός βρίσκεται κατά τη συγγραφή του παρόντος σε στάδιο επεξεργασίας. Να σημειωθεί ότι υποψήφια βουλευτής με τον ΛΑ.Ο.Σ. στη Φωκίδα ήταν την ίδια χρονιά και η αδελφή της σημερινής γραμματέως του υπουργού, Παρασκευή Κατραβά-Ευαγγελάτου.

Η κα Κατραβά υπήρξε επίσης μέλος του εκδοτικού οίκου «Ήλεκτρον» ο οποίος εκδίδει μεταξύ άλλων τα φασιστικά βιβλία του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ενώ τελευταία εξέδωσε το βιβλίο «Χρυσή Αυγή-Πολιτικός Οδοδείκτης», του Ίωνα Φιλίππου, ο οποίος ανήκει μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και άλλους έξι, στα ιδρυτικά στελέχη της νεοναζιστικής παράταξης, ενώ είναι εκείνος που έχει συντάξει τη Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών της οργάνωσης, πριν από 28 χρόνια κι εκείνος που τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Μαΐου του 2012, συνέτασσε τα πολιτικά κείμενα και τις αναλύσεις στη σελίδα του κόμματος.

Η «Ήλεκτρον Εκδοτική» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2002 με εταίρους τους Νίκο Φιδέλη, υποψήφιο βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. το 2004 και το 2007, Χρήστο Κοσιώρη, στέλεχος του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη και Κατερίνα-Φαιναρέτη Πλεύρη, κόρη του Κωνσταντίνου Πλεύρη και υπάλληλο σήμερα της ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και υποψήφιας στις επικείμενες ευρωεκλογές με τη Ν.Δ. Νίκης Τζαβέλα, στο ευρωκοινοβούλιο.

Η Βασιλική Κατραβά συμμετέχει στην «Ήλεκτρον» από τον Μάρτιο του 2003, όταν ο Νίκος Φιδέλης, ο οποίος ήταν μέλος του Συνδέσμου Φίλων των Χιτών και απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, της μεταβιβάζει το 50%, δηλαδή τα 300 εταιρικά του μερίδια και αποχωρεί από αυτήν μαζί με την κόρη του Κωνσταντίνου Πλεύρη, τον Μάιο του 2009 όταν πωλούν τα μερίδιά τους σε κάποιον Ευάγγελο-Κλεομένη Καραμανώλη, ο οποίος έναν χρόνο μετά επίσης αποχώρησε από την εταιρία. 

Η κα Κατραβά, την οποία εντοπίσαμε στο υπουργείο Υγείας, δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε αναφορικά με το ρεπορτάζ. Νωρίτερα την είχαμε αναζητήσει τηλεφωνικά στον εκδοτικό οίκο Γεωργιάδη, απ’ όπου μας είχαν παραπέμψει στο τηλέφωνο 2105221314, το οποίο ανήκει σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΟΤΕ στην «Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ». 

Δείτε το ΦΕΚ διορισμού της κας Κατραβά στην Εθνική Αρχή ΙΥΑ


Δείτε τις αποφάσεις για τα ταξίδια της κας Κατραβά με τον Άδωνη Γεωργιάδη



Δείτε τα ΦΕΚ που αποδεικνύουν ότι η κα Κατραβά συμμετείχε στην εταιρία του Άδωνη Γεωργιάδη “Ελληνική Αγωγή”




Δείτε το ΦΕΚ που αποδεικνύει τη συμμετοχή της γραμματέως του υπουργού Υγείας στην “Ήλεκτρον Εκδοτική”


Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Meteo καιρός

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Ιδιαίτερα ισχυρά θα είναι φαινόμενα σε 3 περιοχές της χώρας σύμφωνα με νέα ανάλυση του…

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…