Newsroom

Newsroom

Το παραλήρημα των Βρετανών για το νεογέννητο

Picture: EPA “Όλη η υφήλιος εν αναμονή της… Βασιλικής Υψηλότητας” είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν…

Picture: EPA

“Όλη η υφήλιος εν αναμονή της… Βασιλικής Υψηλότητας” είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν το παραλήρημα χιλιάδων κατοίκων του Λονδίνου που βρίσκονται έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, περιμένοντας να μάθουν το φύλο και το βάρος του νεογέννητου.
Στην Αγγλία με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, όλα τα ΜΜΕ είναι στημένα από την πρώτη στιγμή έξω από το μαιευτήριο, περιμένοντας να μάθουν πότε θα γεννηθεί ο νέος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, με τα σενάρια για το όνομα και το φύλο δίνουν και παίρνουν.

Είναι ενδεχομένως και ο λόγος που χιλιάδες Άγγλοι δηλώνουν fans της βασιλικής οικογενείας και δεν τους απασχολεί να κοιμηθούν ακόμα και σε μια σκηνή, αν είναι να δουν από κοντά για λίγα δευτερόλεπτα ένα μέλος της οικογένειας ή ακόμα και την γκουβερνάντα του Ουίλιαμ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση περιμένουν με υπομονή έξω από το παλάτι το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει το γράμμα με τα στοιχειά του μωρού το οποίο θα αναρτηθεί σε επίχρυση παλέτα στον κήπο των Ανακτόρων ώστε να ενημερωθούν οι παρευρισκόμενοι.

Την ίδια ώρα, το πρωτόκολλο της γέννησης του βασιλικού παιδιού προκαλεί δέος στους Βρετανούς, με αποτέλεσμα ένα ολόκληρο κράτος να μην ασχολείται με τίποτα άλλο εδώ και μήνες εκτός από τα κιλά εγκυμοσύνης της Κέιτ, τη διάμετρο της περιφέρειας της, την ημερομηνία που θα σπάσουν τα νερά της, το αν θα γεννήσει η Κέιτ στο παλάτι ή στο νοσοκομείο, το αν θα πάρει άδεια πατρότητας ο Ουίλιαμ, και βέβαια με το όνομα που θα δοθεί στο μωρό, του οποίου το φύλο δεν ήθελε να μάθει το ζευγάρι.
Ευτυχώς για την μέλλουσα μητέρα, η παράδοση που ήθελε τον υπουργό Εσωτερικών να παραβρίσκεται στην γέννηση ώστε να εγγυηθεί την νομιμότητα του παιδιού, έχει “παγώσει” από το 1930. Πλέον το πρωτόκολλο δίνει το πράσινο φως μόνο στον πάτερα να βρίσκεται την ώρα της γέννησης δίπλα στην σύζυγό του.


Μετά τη Βασίλισσα και στη συνέχεια τους γονείς της Κέιτ, που είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν, οι υπήκοοι της Βασίλισσας θα ενημερωθούν με δήλωση την οποία υπογράφουν βασιλικοί γιατροί, όπως ο νυν γυναικολόγος της Βασίλισσας, Άλαν Φάρθινγκ αλλά και ο πρώην, Μάρκους Σέτσελ, και η οποία αναρτηθεί σε παλέτα, στον κήπο των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, ακριβώς μέσα από τις πύλες, ώστε να μπορεί να ενημερώνεται ο κόσμος. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και στην γέννηση του Ουίλιαμ. Ταυτόχρονα, όμως –όπως το επιβάλλει η εποχή–, τα Ανάκτορα θα εκδώσουν ανακοίνωση την οποία θα αναρτήσουν στο Twitter και το Facebook.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα ενημερώσει κατόπιν τον Λόρδο Δήμαρχο του Λονδίνου και ο ιδιαίτερος γραμματέας της Βασίλισσας με τη σειρά του τους γενικούς κυβερνήτες της Κοινοπολιτείας.

Το όνομα του μωρού δεν έχει γίνει γνωστό αλλά ο τίτλος που θα φέρει ο πρίγκιπας ή η πριγκίπισσα του Κέμπριτζ είναι «Βασιλική Υψηλότητα».

«Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μπορεί να διαλέξει όποιο όνομα του αρέσει, αλλά νομίζω ότι η επιλογή του ονόματος θα γίνει μάλλον όπως θέλει η παράδοση, καθώς το παιδί αυτό θα γίνει μια ημέρα ο μελλοντικός βασιλιάς ή βασίλισσα», δήλωσε ο βασιλικός βιογράφος Ούγκο Βίκερς.

Θα βαπτιστεί όπως προβλέπει η Αγγλικανική Εκκλησία, της οποίας μια ημέρα θα κληθεί να τεθεί επικεφαλής.

Ο Ουίλιαμ είχε βαπτιστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι στην αίθουσα μουσικής των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, σε νερό από τον Ιορδάνη ποταμό μέσα σε μια περίτεχνη ασημένια κολυμβήθρα, την οποία χρησιμοποιεί επί πολλές γενεές η βασιλική οικογένεια.

Τα βασιλικά βρέφη έχουν γενικά πέντε ή έξι νονούς. Ο πρίγκιπας Χάρι, ο αδελφός του Ουίλιαμ όπως και η Πίπα και ο Τζέιμς, τα αδέλφια της Κέιτ, είναι όλοι τους υποψήφιοι.

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…