Newsroom

Newsroom

Παραλήρημα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου: Τα ΑΜΕΑ είναι καταραμένα από το Θεό

Αποτροπιασμό προκαλούν οι φράσεις που χρησιμοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο της Τήνου ο Γιώργος Σανταμούρης για να μιλήσει για τα ΑΜΕΑ .  

disabled customers

Παραλήρημα από τον Πρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου Άνδρου ο οποίος χαρακτήρισε τα ΑΜΕΑ άτομα “σφάλματα της φύσης”. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης TinosToday,ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου Άνδρου τόνισε ότι οι ΑΜΕΑ, οι ανάπηροι συνάνθρωποί μας είναι καταραμένοι από το Θεό για όσους πιστεύουν. Για όσους δεν πιστεύουν είναι σφάλματα της φύσης.

Οι απαράδεκτες αυτές εκφράσεις ήρθαν όταν ο κ. Σανταμούρης αποκάλεσε τον δήμαρχο της Άνδρου, με τον οποίο διατηρεί κόντρα, «ΑμΕΑ» 

Όταν του ζητήθηκε να ανασύρει τον χαρακτηρισμό, εκείνος όχι μόνο δεν το έκανε αλλά προχώρησε σε μία πρωτοφανή δήλωση.

«(σ.σ. τη λέξη) ΑμΕΑ δεν την επινόησα εγώ, αυτή υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι, για όσους πιστεύουν στον Θεό, τους έχει καταραστεί ο Θεός. Για όσους δεν πιστεύουν, η φύσηέχει κάνει τα σφάλματά της» είπε ειδικότερα.

 

Έντονες αντιδράσεις

Μετά και το σημερινό παραλήρημα η Επαρχος Τήνου Αναστασία Δεληγιάννη-Ασπρου έκανε λόγο για “αποκρουστική και απαράδεκτη προσπάθεια επεξηγήσεως των απόψεών του από τον κ. Σανταμούρη, που έφτασε σε διαχωρισμό «πιστών και απίστων» και αναφορά «σε κατάρα του Θεού και σε λάθη της φύσης”.

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Σωματείο ΑμΕΑ Τήνου «Έχουμε Δικαίωμα» που, σε ανακοίνωσή του, τονίζει: «Σεβασμός, μικρή λέξη με ανυπολόγιστη αξία!» και παραθέτει το νομικό πλαίσιο που προβλέπει αποχή από διακρίσεις κατά ΑμΕΑ.

«​Περιμέναμε λοιπόν από αυτούς που εκπροσωπούν θεσμούς και λόγω της θέσεώς τους έχουν βήμα σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο» αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται πως ο κ. Σανταμούρης «διέψευσε τις προσδοκίες μας».

«Κ. Σανταμούρη μπορεί η λέξη ηθική να σας ακούγεται από αφελής έως ανέκδοτο αλλά ακόμη και στην ανηθικότητα υπάρχουν όρια! Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και όχι κατάρα Θεού ή σφάλματα της φύσης​, όπως πιστεύετε, και τους χαρακτηρίζετε δημόσια» τονίζεται και γίνεται λόγος περί «απαράδεκτων» χαρακτηρισμών που όχι μόνο λυπούν αλλά και «προσβάλλουν στο μέγιστο όποιον σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο».

«Τον κάνουν απολίτιστο και ρατσιστή. Και μη σας ενοχλούν οι λέξεις! Γιατί ένδειξη πολιτισμού είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των ανθρώπων με αναπηρία και ρατσιστής είναι και αυτός που πιστεύει ότι υπερτερεί έναντι αυτών των ανθρώπων! Η ύπαρξη της αναπηρίας στη ζωή μας κ. Σανταμούρη δεν είναι ούτε κατάρα Θεού ούτε σφάλμα της φύσης. Είναι ένα μεγάλο δώρο! Μας γεμίζει ενσυναίσθηση και νοιάξιμο για το συνάνθρωπο. Μας δίνει δύναμη, καρτερία, υπομονή, σοφία! Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!» επισημαίνεται ακόμη και απευθύνεται έκκληση στον δήμαρχο της Τήνου να καταδικάσει τις δηλώσεις.

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…