Newsroom

Newsroom

Παραλία στη Χαλκιδική γέμισε με αφρούς – Που οφείλεται το φαινόμενο (video)

Για τις ασυνήθιστες εικόνες φαίνεται να ευθύνεται το φαινόμενο του «ευτροφισμού»

eftrofismos tigania xalkidiki 2

Με ένα ασυνήθιστο φαινόμενο βρέθηκαν αντιμέτωποι χθες, Πέμπτη οι λουόμενοι στην παραλία Τηγάνια στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όταν η παραλία γέμισε ξαφνικά με… αφρούς, με τους τουρίστες που βρέθηκαν στην παραλία να καταγράφουν το πρωτόγνωρο θέαμα.

Σύμφωνα με το thessnews.gr, για την εικόνα αυτή φαίνεται να ευθύνεται το φαινόμενο του «ευτροφισμού». Τις προηγούμενες ημέρες ο «αφρός» εμφανίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Σιθωνίας Χαλκιδικής και λόγω του χθεσινού κύματος μετακινήθηκε προς την ακτή.

«Εχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα. Είναι αδιάλυτη οργανική ύλη. Για κάποιο φυσικό λόγο (αναταραχή, βιολογική διεργασία με φυτοπλαγκτόν) αυξάνει την ποσότητα σε μεγάλους αριθμούς και δεν προλαβαίνει να διαλυθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στους Σάκη Μόσχη και Στέφανο Διαμαντόπουλο ο Χαρίτων-Σαρλ Χιντήρογλου καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο τη θαλάσσια βιολογία.

«Βλέπουμε μια ένταση τον τελευταίο καιρό σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός να έχει προκληθεί από την οργανική ρύπανση στο Βόσπορο» συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι δεν είναι επικίνδυνο και επεσήμανε ότι όλα σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.