Παραλήρημα χρυσαυγίτη βουλευτή στη Βουλή: "Θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα Νίκου Μπελογιάννη" (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονο επεισόδιο στην Βουλή προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου ο οποίος είπε ότι «θα γκρεμίσουμε το σπίτι του Μπελογιάννη».

58da30441dc52493388b4567

του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Έντονη αντίδραση από το ΚΚΕ όταν ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος αποκάλεσε τον Νίκο Μπελογιάννη «αρχισφαγέα». 

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση καταρχήν των βουλευτών του ΚΚΕ, αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη να καταγγέλλει τους τους βουλευτές της Χ.Α ως «ταγματασφαλίτες».

Τοποθετούμενος από το βήμα της Βουλής ο Π.Ηλιόπουλος είπε αναφερόμενος στο Μουσείο Ν.Μπελογιάννη ότι «τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ.Βαρδαλής σημείωσε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν έχει το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στον Μπελογιάννη, αφού όταν εκείνος πολεμούσε, αυτοί συνεργάζονταν με τους κατακτητές και φορώντας κουκούλες έστελναν τον κόσμο στο απόσπασμα.Οι οπαδοί του Χίτλερ δεν μπορούν να χωνέψουν την ήττα του φασισμού».​


«Προσβολή για τη δημοκρατία»

Άμεση ήταν η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για τις μισαλλόδοξες δηλώσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή, με τη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για προσβολή της δημοκρατίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη, αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία.

Οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα. Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. 

Πηγή: documentonews.gr 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή