Newsroom

Newsroom

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Δείτε ζωντανά από την Ολομέλεια της Βουλής τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Στόχος η διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση των δανείων που χορηγήθηκαν σε κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ.

5710de491dc524504c8b489a

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συναντά ευρεία αποδοχή από τα κόμματα, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των εισηγητών τους. Η αντιπολίτευση ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για «επικοινωνιακά τεχνάσματα» και «αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης».  

Τσίπρας σε ΝΔ: Καλύπτετε Παπασταύρου και Σαμαρά που κράτησαν τις λίστες στα συρτάρια


Για το γεγονός ότι η λίστα Λαγκάρντ και η λίστα Μπόργιανς δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας από το Βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε πως «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Ο πρωθυπουργός κατέκρινε τις μηνύσεις που έκανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Αντώνης Σαμαράς κατά της κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του koutipandoras.gr και των Παραπολιτικών (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) πως συγγενείς του Αντώνη Σαμαρά εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ, υπογράμμισε πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση να σταματήσει να αναδεικνύει την αλήθεια για το πως έφτασε η χώρα ως εδώ.

«Αυτό ο λαός μας το λέει “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «Φτάνει η ώρα που θα λογοδοτήσει η παρέα που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».

Απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε πως συνεχίζει να καλύπτει Παπασταύρου και Σαμαρά, οι οποίοι κράτησαν τις λίστες στα συρτάρια.

«Το μόνο για το οποίο ξέρετε να παίρνετε καθαρή στάση κ. Μητσοτάκη είναι όταν υπερασπίζεστε τρίτους. Όταν έκλεισαν τα σύνορα, σπεύσατε να τους υπερασπιστείτε. Οταν αστυνομικοί της ΠΓΔΜ επιτέθηκαν σε πρόσφυγες, πήρατε τη θέση των Σκοπίων. Κύριε Μητσοτάκη δεν υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της χώρας. Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως» είπε ο πρωθυπουργός ανεβάζοντας τους τόνους της συζήτησης.

Για φορολογικό και ασφαλιστικό

Αναφερόμενος στα περί «μονομερών» ενεργειών που ειπώθηκαν για την κατάθεση των νομοσχεδίων του φορολογικού και του ασφαλιστικού από την κυβέρνηση, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία πως ούτε το ΔΝΤ δεν έκανε λόγο για τέτοιες ενέργειες.

«Συμφωνείτε με τις ομαδικές απολύσεις όπως υποστηρίζει το ΔΝΤ; Συμφωνείτε με νέο συνδικαλιστικό νόμο; Αυτά θέλει το ΔΝΤ. Τι σημαίνει ότι ταυτίζεστε με τις θέσεις του ΔΝΤ;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ πρόσθεσε: «Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει συμμάχους για τις κόκκινες γραμμές της, εσείς υπερασπίζεστε τις θέσεις του ΔΝΤ. Είναι θράσος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά για αριστερό ολοκληρωτισμό επειδή δήθεν η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει τα ΜΜΕ».

«Φτάσατε ακόμη και στο σημείο όταν προέκυψε το θέμα με τις διαρροές των WikiLeaks, αντί να ασχοληθείτε με το περιεχόμενό τους, να αφήνετε υπονοούμενα για το πώς διέρρευσαν και για την εθνική ασφάλεια

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία του Ιουλίου

Ο λαός κατανοεί γιατί η χώρα έφτασε σ’αυτό το σημείο, για ποιό λόγο εκτινάχθηκε η ανεργία και το χρέος

Στόχος του πολιτικού κατεστημένου, ήταν να ενοχοποιηθεί ο λαός, ότι “μαζί τα φάγαμε”, για να καλυφθούν οι λαθρέμποροι, οι μεγαλοκαναλάρχες, εκείνοι που δεν πλήρωναν φόρους».

600 εκατ. ευρώ δάνεια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ


Συνολικά κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια έχουν λάβει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, από το 1999 η Νέα Δημοκρατία έχει λάβει 301 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ΠΑΣΟΚ 296 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα ιδιότυπο καρτέλ.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…