Παρακαλούνται οι «περιστασιακοί ένοικοι» να μην ενοχλούν τους μόνιμους ιδιοκτήτες

Σε μια μακρινή χώρα, ήταν δύο φίλοι που ζούσαν 40 χρόνια στο ίδιο σπίτι. Έφευγε ο ένας και το υπενοικίαζε στον άλλον. Τρία-τέσσερα χρόνια, μάλιστα, συγκατοίκησαν. Την πρώτη φορά, για λίγο, μαζί με κάτι κομμουνιστές και τη δεύτερη με ακροδεξιούς φασίστες. Μια μέρα ο σπιτονοικοκύρης τους έδιωξε. Είχαν αφήσει απλήρωτα νοίκια περίπου μισό δισ. και εκτός αυτού, είχαν "καταφέρει" να χρεοκοπήσουν, ως διαχειριστές, ολόκληρη την πολυκατοικία. Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, είχαν "φάει" όλα τα κοινόχρηστα με φίλους τους επιχειρηματίες στο χρηματιστήριο, υπερχρεώνοντας τους υπόλοιπους ενοίκους. Όταν μαζεύτηκαν όλοι οι ιδιοκτήτες να διαμαρτυρηθούν, τους έκαναν τουλούμι στο ξύλο οι μπράβοι. Μετά κόπων και βασάνων, τελικά τους έδιωξαν από την πολυκατοικία, αλλά οι δύο φίλοι, δεν το έβαλαν κάτω. Πήραν εκπομπές στην τηλεόραση, αγόρασαν εφημερίδες και "έμπαιναν" κάθε μέρα στα σπίτια των ενοίκων σηκώνοντας το ρυτιδιασμένο τους δάχτυλο. "Μαζί τα φάγαμε" τους έλεγαν...

Σημίτης Βενιζέλος

Κάπως έτσι, φτάσαμε, χθες, ο Κώστας Σημίτης, με αφορμή το άνοιγμα για έλεγχο των λογαριασμών του (αλλά και συγγενών του) να λέει, με κάθε επισημότητα πως «η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας».

Να περιγράφει, δηλαδή, σε μια φράση, πως αυτός και το σινάφι του αντιλαμβάνονται την εξουσία, τη χώρα, την κοινωνία, τη δικαιοσύνη και κυρίως τους εαυτούς τους.

Ο Κώστας Σημίτης, «πολεμόχαρη φυλή μου» (που θα λέγε και η εκδιωγμένη Μαλβίνα), ο άνθρωπος που είχε κάνει εκσυγχρονιστικό σύνθημα το «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα» ενοχλείται τώρα που ο εισαγγελέας έχει στοιχεία και θέλει να τα ελέγξει.

Η φράση «περιστασιακοί ένοικοι της εκτελεστικής εξουσίας», που εκστόμισε ο Κώστας Σημίτης, δεν είναι απάντηση υπεράσπισης σε έλεγχο της δικαιοσύνης, δεν είναι καν πολιτική άποψη. Είναι ο τρόπος που αντιδρά σπασμωδικά, το συγκεκριμένο σύστημα, που κυβέρνησε, χρεοκόπησε τη χώρα, κατηγόρησε συλλογικά την κοινωνία ότι “μαζί τα φάγαμε” και τώρα θέλει να επιστρέψει εκεί που πιστεύει πως ανήκει, μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιατί αυτοί δεν είναι “περιστασιακοί ένοικοι της εκτελεστικής εξουσίας”. Είναι οι επαγγελματίες εκτελεστές στην υπηρεσία της εξουσίας.

Είναι αυτοί που μέχρι πριν τρία χρόνια, ζούσαν με τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει. Ότι οι αριστεροί “σφετεριστές” της εκτελεστικής εξουσίας, δε θα άντεχαν ούτε ένα εξάμηνο ή τέλος πάντων πως οι παντοδύναμοι φίλοι των νόμιμων ιδιοκτητών θα τους έδιωχναν όταν έπρεπε και δε θα έτρεχαν αντ’ αυτού στα δικαστήρια για ποινικά αδικήματα ή για να κρατήσουν τα παρατύπως εκπεμπόμενα κανάλια τους. Τα ίδια κανάλια που έχτισαν την αυτοκρατορία του Κώστα Σημίτη και τώρα θέλουν να ανεβάσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πιο θλιβερό (και ανησυχητικό) απ’ όλα είναι ότι ο Κώστας Σημίτης δεν υπέπεσε σε σφάλμα εν τη ρύμη του λόγου. Πριν από λίγους μήνες είχε πει άλλωστε, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, πως “η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο“.

Ο Κώστας Σημίτης δεν αντιλαμβάνεται καν το “σούσουρο” για τη φράση «περιστασιακοί ένοικοι», που εκστόμισε.

Δεν πιστεύει ότι ήταν εκπρόσωπος του λαού και υπηρέτης της εκτελεστικής εξουσίας. Ποτέ δεν το πίστεψε. 

Ο Κώστας Σημίτης, όπως και όλοι οι συντηρητικοί αστοί που ιδρυματοποιούνται κυβερνώντας επί χρόνια, πιστεύουν πως… είναι η εκτελεστική εξουσία! Ζουν με την εδραιωμένη, μέσα τους, πεποίθηση, πως είναι γεννημένοι για να υπηρετήσουν ένα καρμικό πεπρωμένο. Να καθοδηγηγούν την “πλέμπα” που δεν επιτρέπεται να κάνει “λάθος επιλογές”.

ή μάλλον, γράψτε λάθος. Ούτε αυτό πιστεύουν.

Έχουν πειστεί για κάτι πολύ πιο δυστοπικό από το ότι είναι οι νόμιμοι και παντοτινοί ένοικοι μιας χώρας που τους ανήκει δικαιωματικά (όπως πρόσφατα εξέφρασε με το σύνθημά του για το Δήμο της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης).

Είναι βαθιά πεπεισμένοι πως είναι η ίδια η χώρα.

Πλέον οι “Σημίτηδες” απενοχοποιήθηκαν. Μπορούν να πουν “L’ etat, c’ est moi”… και κανένας να μην το βρει περίεργο.

 

ΥΓ. Τον Κώστα Σημίτη υπερασπίστηκε χθες, από το βήμα της Βουλής και ο πολιτικός που αν ζούσε ο Κοπέρνικος θα έπρεπε να επαναδιατυπώσει τη θεωρία του σύμφωνα με την οποία ο Ήλιος και όχι η Γη, είναι το κέντρο του Σύμπαντος… ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας», είπε ο πιο αυτο-προβεβλημένος, “μόνιμος ιδιοκτήτης” της εξουσίας μετά την οικογένεια Μητσοτάκη. Ο πολιτικός που, μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, απαιτούσε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την ταλαιπωρία που υφίσταται και υποστήριζε ότι οι ύποπτοι λογαριασμοί του Παπαντωνίου ήταν… αριθμοί τηλεφώνου…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…